vineri, 14 august 2009

am citit: www.rebel-55.weblog.ro

Comunism vs capitalism

Din discutiile de pe bloguri din ultimele zile am tras o concluzie. Comunismul a fost rau de la A la Z, capitalismul e bun de la A la Z. De ce? Pentru ca asa suntem noi romanii. Impartiali. Cind cu un sistem cind cu altul. Si ce daca si acum injuram ca si in urma cu 20 – 30 de ani gazele, energia electrica, sefii, coruptia, politistii, membrii de partid, etc ?
Eu unul, care am trait si atunci si acum, va pot spune ca ambele sisteme sunt la fel de bune; sau de rele. Si in comunism erau oameni care traiau bine si in capitalism sunt oameni care traiesc prost.

Nu va faceti iluzii. Totul depinde de individ. Nu de sistem.

Reguli de viata

UNU : LUAŢI o pauză de minimum 5-10 minute la cel mult fiecare 2 ore de muncă. Repetaţi aceste pauze în fiecare zi şi gândiţi-vă la d-voastră, analizându-vă comportamentul
DOI : ÎNVĂŢAŢI să SPUNEŢI NU, fără să vă simţiţi vinovat. A vrea să mulţumiţi pe toată lumea, este un consum mult prea mare de energie.
TREI: PLANIFICAŢI-VĂ ziua, dar păstraţi-vă puţin timp liber şi pentru ceva neprevăzut, conştient fiind că nu totul depinde de d-voastră
PATRU:CONCENTRAŢI-VĂ numai şi numai asupra unei sarcini. Cât de repede v-ar lucra creierul, tot veţi obosi dacă veţi încerca să rezolvaţi mai multe probleme în acelaşi timp.
CINCI:UITAŢI odată pentru totdeauna că sunteţi indispensabil la muncă, acasă sau în grupul de cunoştinţe. Oricât vă displace, totul funcţionează foarte bine şi fără d-voastră
ŞASE: NU VĂ MAI SIMŢIŢI responsabil pentru plăcerile celorlalţi. Nu sunteţi fântâna dorinţelor, şi nici eternul maestru de ceremonii.
ŞAPTE: CEREŢI AJUTOR când aveţi nevoie, având grijă să-l cereţi persoanelor potrivite.
OPT: SEPARAŢI problemele imaginare de cele reale si eliminaţi-le, pentru că sunt o pierdere de timp şi ocupă un spaţiu mental preţios pentru lucruri mult mai importante.
NOUĂ: ÎNCERCAŢI să redescoperiţi plăcerea unor acţiuni zilnice, cum ar fi a dormi, a mânca şi a se plimba, făra a crede că este ceea ce puteţi obţine mai mult de la viaţă.
ZECE: EVITAŢI să vă implicaţi în problemele altora, în ceea ce priveşte anxietatea si stresul. Aşteptaţi puţin înainte de a vă întoarce la dialog şi la acţiune.
UNSPREZECE: FAMILIA D-VOASTRĂ nu este persoana d-voastră, este alături de d-voastră, formează lumea d-voastră, dar nu este propria d-voastră identitate.
DOISPREZECE: ÎNŢELEGEŢI că principiile şi convingerile inflexibile pot fi o mare greutate care împiedică mişcarea şi căutarea.
TREISPREZECE: E NECESAR să aveţi tot timpul pe cineva căruia să vă puteţi destăinui şi vorbi deschis. Nu foloseşte la nimic dacă persoana este prea departe de d-voastră.
PAISPREZECE: ÎNVĂŢAŢI când trebuie să vă sculaţi de la masă, să ieşiţi dintr-o discuţie, sau dintr-o şedinţă.
CINCISPREZECE: REFUZAŢI să vi se spună dacă cineva a vorbit urât de d-voastră. Ascultaţi numai ce s-a vorbit bine de d-voastră, cu rezerve şi fără a crede tot.
ŞAISPREZECE: A INTRA ÎN COMPETIŢIE la distracţie, la muncă şi în viaţa de cuplu, este ideal pentru cine vrea să fie tot timpul obosit sau să piardă ce-i mai bun în viaţă.
ŞAPTESPREZECE: RIGIDITATEA e buna pietrelor, nu şi oamenilor.
OPTSPREZECE: O oră de PLĂCERE IMENSĂ înlocuieşte trei ore de somn pierdut. Plăcerea reconfortează mult mai mult decât somnul. Din această cauză nu pierdeţi nici o ocazie de distracţie.
NOUĂSPREZECE: NU ABANDONA cele mai bune 3 prietene în viaţă. Intuiţia, Naivitatea şi Credinţa.
DOUĂZECI: ÎNŢELEGEŢI odată pentru totdeauna şi în concluzie....

....D-voastră SUNTEŢI CEEA CE VREŢI SĂ FIŢI.
Gândiţi... Reflectaţi... Practicaţi...
CUM SĂ VĂ PRELUNGIŢI VIAŢA
Eliminaţi din viaţa d-voastră numerele neesenţiale. Aceasta include, vârstă, greutate şi înalţime. Lăsaţi în grija medicului acestea. Pentru aceasta îl plătiţi
Menţineţi legături de prietenie sincere şi vesele.
Morocănoşii şi invidioşii vă demoralizează
ÎNCERCAŢI să învăţaţi lucruri noi. Învăţaţi mai mult despre calculatoare, manuale, grădinărit, orice.
Nu-i permiteţi niciodata creierului să puturoşească.
Un creier puturos este locuinţa diavolului.
Şi numele acestui diavol este.......
Alzheimer.
Bucuraţi-vă de lucrurile simple.
Râdeţi cât mai des posibil, cu toată puterea şi timp cât mai îndelungat. Râdeţi până vi se taie respiraţia.
Lacrimile sunt naturale.
Suferiţi, lamentaţi-vă şi continuaţi
Unica persoană care va fi cu d-voastră toată viaţa,
Sunteţi chiar d-voastră.
TRĂIŢI cât sunteţi în viaţă!
Înconjuraţi-vă de lucruri pe care le iubiţi, familie, animale, muzică, plante, orice.
Casa vă este refugiu.

Bucuraţi-vă de sănătate: dacă e bună, pastraţi-o aşa. Dacă nu e stabilă, amelioraţi-o. Şi dacă nu stă în puterea d-voastră s-o amelioraţi, căutaţi ajutor.
Nu plecaţi într-un voiaj de vinovăţie. Plecaţi într-o altă ţară, la mall sau într-un sat apropiat, dar NU unde vă duce vinovăţia.
Persoanelor pe care le iubiţi,
SPUNEŢI-LE-O cu fiecare ocazie pe care o aveţi.
ŞI AMINTIŢI-VĂ ÎNTOTDEAUNA: Viaţa nu se măsoară în momentele de respiro pe care le avem, ci în momentele care ne taie răsuflarea.
TRĂIŢI ŞI FIŢI FERICIT!
Fiţi mulţumit pentru ceea ce viaţa v-a adus şi nu vă supăraţi prea tare pentru ceea ce nu v-a dat!!!








Niciun comentariu: