luni, 17 august 2009

Am citit:www.adytu22.weblog.ro

Cine este adevaratul Dumnezeu al universului?


Problema se pune daca, intradevar, exista Dumnezeu? Unii zic ca El a fost inventat odata cu banii, altii spun ca Dumnezeu inseamna Existenta in sine din care face parte si acest univers ( inclusiv noi) si Tot ce exista e parte din Dumnezeu. Altii spun ca Dumnezeu a murit.
Cand o sa evoluam si noi in gandire si nu o sa mai fim sclavii unor povesti nemuritoare de pe urma carora se invart o gramada de bani si influente in putere?
Problema este cat se poate de clara: avem un univers cu miliarde de galaxii si o planeta pe care locuim, insa ne trebuie un Creator a toate cele ce se misca in jurul nostru.
(…)
Descoperirile arheologice demonstreaza ca pamantul este mai vechi decat descrierea biblica. Insa un singur lucru scapa din vedere: DIMENSIUNEA TIMPULUI.
(…)
De-a lungul veacurilor stiinta, prin cercetarile ei, a oferit fel de fel de explicatii cu privire la originea universului.
(…)
Daca stiinta da medicamente si antidoturi, ia cu 2 maini pe alta parte: razboaie, foc, poluare, etc. Daca ne-am facut sateliti de aparare, de televiziune, de monitorizare, ce ne mai trebuie, fratilor? Gata, stop, ajunge! restul nu mai conteaza. Insa mandria omului nu se lasa cu una cu doua. Marea expeditie cu naveta Columbia ce avea sa aduca informatii extrem de pretioase s-a transformat intr-un esec total; si nu esecul e important, ci vietile de oameni care s-au pierdut si banii cheltuiti inutil. Pentru ce? Sa aflu ca pamantul e rotund, patrat sau hexagonal? Sincer, putin imi pasa, sunt multumit ca traiesc si ma bucur de frumusetile planetei.
(…)
STINTA, intradevar, cauta, cauta si gaseste multe explicatii; dar la ce-mi foloseste mie, ca pamantean, sa cunosc energiile din univers sau structuri ale altor planete care si asa sunt lipsite de viata (si multe altele) pentru care se cheltuie foarte multi bani? Sa nu uitam ca americanii cheltuie milioane de dolari zilnic pentru a identifica contacte, unde sonore de la fiinte extraterestre si de sute de ani nu s-a gasit nimic, in timp ce in Africa mor sute de oameni, zilnic, de foame si de SIDA.

Mai departe: tot felul de expeditii in spatiu care sunt menite (chipurile) sa caute viata pe alte planete si pentru care se cheltuie bani foarte multi, insa fara nici un rezultat. Daca stiinta exclude pe Creator, de ce nu a ajuns ea la capatul universului si de ce nu ii da ea o forma si dimensiune? De ce nu rezolva problema cutremurelor, a inundatiilor, a fulgerelor si multe altele? Suntem marginiti si cat va exista omenirea vom fi marginiti. Atunci cand gasim solutii pentru ceva, apare altceva mult mai avansat si niciodata nu vom da de capat. Insasi stiinta este un univers al cercetarii ce nu se termina niciodata pentru ca mereu apare ceva ce starneste curiozitate si mereu vom vrea mai mult, mai mult, mai mult. Daca ar invia strabunicii nostri si ar vedea ca, acum, dintr-o surcea poti vorbi in capatul celalalt al lumii, si-ar face cruce si cu mainile si cu picioarele, si noi, la randul nostru, vom muri si in urma noastra vor apare altele si altele, pentru ca suntem prea lacomi sa ne stapanim limitele.
(…)
Ganditi-va la potop. Unii oameni de stiinta sustin ca nu a existat potopul, altii sustin ca a fost doar partial si ca muntii nu puteau fi acoperiti de ape. Dar eu iti zic ca in anul 2004, in orasul meu ,si in tara, cand au fost inundatiile alea mari, in zona mea a plouat doar 4 zile mocaneste si raul Casin, care trece prin oras, a inundat tot orasul ca a rupt poduri si canalizari, nu aveam gaze si apa, orasul era inchis. O ploaie la nivel global numai de acest calibru (4 zile, incontinuu, mocaneste) oare ce dezastru ar provoca ?
(…)
Acum nu ramane decat o singura intrebare: Cum s-a manifestat inspiratia divina ? Se zice ca constiinta e glasul lui Dumnezeu in sufletul omului, de acolo pleaca indemnul, de acolo pleca gandirea si premeditarea faptelor. (…)
Biblia Il descrie pe Dumnezeu ca fiind puternic si maret, insa multi pun la indoiala acest lucru, deoarece sunt multe nedreptati in lume si parca Dumnezeu doarme. El nu doarme , doar respecta libertatea omului. Problema s-a accentuat pe evenimentele si situatia din Africa si multi se intrebau unde este Dumnezeu, de ce nu intervine cand atatea fiinte umane mor, atatea animale-s persecutate si asa mai departe. Unde este Dumnezeu? Simplu, undeva, intr-o alta dimensiune. Iar daca in Africa mor oamenii de foame si animalele sunt persecutate si pe alocuri atacuri cu bombe nucleare si experiemnte nucleare, se intampla pentru ca Dumnezeu nu intervine in libertatea omului. Acolo unde Dumnezeu nu este chemat, El nu intervine.
(…)
De ce? Pentru ca fericirea pe acest pamant nu conteaza in ochii lui Dumnezeu, adevarata fericire incepe dincolo de moarte, si de asta au suferit si vor mai suferi atatia oameni pentru ca ei se fie fericiti in paradis. Analizati si veti vedea ca tocmai cei amarati si vai de capul lor, aceia sufera. De ce? In psalmul apocalipsei gasim urmatorul vers: EU MUSTRU SI PEDEPSESC PE TOTI ACEI CARE-I IUBESC. Pentru ca lor li se pregateste o mare rasplata, iar ceilalti, care au in mana soarta lor, incredintata tot de Dumnezeu, vor da socoteala judecatii Lui.
Toti care vor ca Dumnezeu sa intervina fac parte din clasa oamenilor care asteapta un Dumnezeu politic si messianic in acelasi timp. La fel si evreii asteapta mantuirea prin venirea unui Dumnezeu care sa inalte statul evreu deasupra oricarei natiuni, insa… iluzii si iar iluzii, pana la sfarsitul veacurilor. Dumnezeu nu intervine in deciziile oamenilor. Problema africanilor e facuta sa fie complicata doar ca lumea sa fie distrasa de la planurile demonice pe care marile puteri le pun la bataie pentru a pune in stapanire si a subjuga pamantul cu toti locuitorii lui. Africanii sufera de foame! De ce ? Pentru ca marile puteri industriale arunca alimentele in mare, zilnic, pentru a stopa inflatia si a nu se deprecia moneda lor economica, in timp ce zilnic oamenii mor de foame si de sete. Africanii sunt bolnavi de fel de fel de boli! De ce? Pentru ca marile puteri industriale concep medicamente mai mult pentru limitarea vietii( cum sunt anticonceptionalele) si pentru cure de slabire; au acces la medicamente doar cei cu bani si care dau spagi prin spitale. In Africa mor oameni din cauza bolilor simple care, netratate, duc la deces. Africanii nu au haine! De ce? Casele de moda arunca textilele dupa ce acestea s-au demodat, le pun intr-un container si le dau foc; la fel fabricile de confectii: intregi suluri de ate fel de fel de culori si sute de metri de material textil care nu mai e la moda sau care nu are intrebuintare este pus intr-un container si apoi i se da foc. Si toate astea de ce oare? Ar insemna ca lumea sa traiasca din acele resturi si produsele lor sa nu mai fie cumparate si ar scadea profitul. Pe ei, pe maimarii nostrii, nu ii intereseaza decat sa le iasa banul indiferent cata risipa se face, cati oameni mor ,ori cat polueaza. Si mai spuneti ca Dumnezeu e vinovat! Oamenii, in libertatea pe care le-a dat-o El, au facut si vor mai face aceste lucruri oribile pana la sfarsitul veacurilor.
Eu ofer 100 lei lunar pentru un copil din Africa, adoptat printr-un program de ajutorare. E un fel de picatura de apa intr-o mare, si ma doare ca tot cei care muncesc cu sudoarea fruntii fac totusi ceva tot pentru semenii care duc lipsuri. Dumnezeu asteapta ceva de la noi si apoi El ne va sustine, dar ambitia noastra conteaza cel mai mult.
Oamenii au vrut libertate si vedem in zilele noastre cum copiii vor libertate, saturati de dojenile parintilor, si ce se alege de ei? Nimic, prafurile, drogurile, talhariile, prostitutie, sinucidere!
Multi acuza religia de abuz, insa nu este chiar asa. Religia tine lucrurile sub control, pentru ca, imaginati-va, oameni buni, ce ar fi fara religie si fara Dumnezeu? Cata imoralitate este in lume, cate razboaie! Toate acestea sunt tinute sub control de conceptiile religioase cu privire la providenta.
(…)
Omenirea fara stiinta poate supravietui, dar fara religie nu. Stiinta a limitat numarul anilor de supravietuire prin poluare si degradarea abuziva a mediului, religia se roaga pentru un trai mai indelungat.
(…)
Perspectiva cunoasterii, si nu ori ce fel de cunoastere, ci cunoasterea binelui in profunzime: Stiinta este POMUL oprit al acestui paradis in care locuim. Cine musca din fructele acestui pom prinde glorie si ia denumire de geniu, asta doar in fata oamenilor fara, insa, ca lumea sa realizeze ca in spatele geniilor se ascund magarii si fel de fel de experimente facute pe alte fiinte; si ma intreb eu unde este meritul lor? Cristos a fost intradevar unul din cele mai mari genii ale lumii pentru ca si-a pus propria viata ca experiment pentru ca noi sa tragem foloasele experimentelor pe care el le-a facut.
(…)
Toate minunile pe care Cristos le-a facut si apoi apostolii si sfintii nu au fost facute in laboratoare, ci prin puterea cuvantului.
(…)
Cum puteti explica voi - cei care traiti in indoiala- minunile facute de El in fata oamenilor, aparitiile Lui dupa moarte in fata apostolilor, apoi inaltarea Lui in fata a zeci de mii de oameni care l-au vazut ridicandu-se la cer? Si multe altele pe care istoria nu le poate nega? Insasi cronologia este impartita in doua: inainte de Cristos si dupa Cristos - dovada ca Dumnezeu este stapanul timpului si al istoriei.
(…)
Isus a spus apostolilor : DE ACUM EU NU VA NUMESC SLUGI, CACI SLUGA NU STIE CE FACE STAPANUL, EU VA NUMESC PRIETENI PENTRU CA TOATE CATE MI-A FACUT CUNOSCUTE MIE TATAL VI LE-AM FACUT CUNOSCUTE SI VOUA.
(…)
Tehnologia si toate ce depind de stiinta nu au contribuit in viata mea interioara in nici un fel. Pe cand credinta m-a schimbat si ma va schimba mereu. Omenirea niciodata nu va implora stiinta sa o salveze de la pieire, ci tot la Dumnezeu se vor intoarce toti.

Voi, cei incapatanati si partinitori ai unor teorii nefondate si pentru care inca mai luptati ca sa le descoperiti intelesurile, sunteti ca niste orbi. Daca de sute de ani nu s-au gasit explicatii concrete, nici in viitor nu se vor gasi.
(...)

Niciun comentariu: