joi, 15 octombrie 2009

am recitit: minea bogdan

..implementare …dobitoci...

Ar fi extrem de greu să acuz. dar cu toţii ştim care a adevărul. ştim ce se întâmplă în jurul nostru şi ne complacem aşa. oare de ce? pentru că aşa am fost învăţaţi. pentru că aşa este făcut Sistemul să funcţioneze. pentru că aşa trebuie să stea lucrurile. sunt prea puţini cei care vor să schimbe ceva. iar când încearcă sunt daţi la o parte de către ceilalţi. sunt ascunşi la marginile realităţii. sunt consideraţi nebuni.
de ce ne trebuie reguli? am putea foarte uşor să fim cu toţii cu capul pe umeri şi să ne respectăm între noi. de ce există aceste legi ? unde este moralitatea? am devenit dependenţi de legi, de porunci...
Până şi Dumnezeu a văzut lucrul ăsta şi a trimis cele 10 porunci. de ce până atunci nu a fost nevoie de ele?? de ce nu putem trăi în armonie şi fericire? suntem fiinţe ce ne ghidăm după legi scrise. unde sunt acele legi nescrise care ar trebui respectate unde este bunul simţ şi iubirea faţă de aproape?
sunt prea multe întrebări care nu ne duc decât la gândul că suntem dependenţi de legile scrise…aşa a fost implementat aşa am devenit... dobitoci...
Când destui oameni vor realiza aceste lucruri atunci vom avea o şansă de supravieţuire. până atunci suntem pe drumul colapsului.

…priveste in ansamblu

Eu nu vreau să îmi mânjesc amorul cu perversiuni de orice fel pe care le practică mulţi demenţi în zilele noastre căci lumea e prea nesimţită şi anormală pentru a mai trăi, ca în alte epoci, simţăminte nepătate. Acum se gândeşte altfel… cu cât vii cu idei mai năstruşnice, cu atâta eşti mai interesant, mai la modă şi ai farmec, eşti considerat inteligent aşa. dar doar specialistii ştiu cine-s de fapt oamenii ăştia. Oamenii de rând sunt la capitolul amor naivi şi curiosi, dar şi proşti.
Uneori mă simt ca un filozof care doreşte să trăiască în lumea sa, cu iluzii să se hrănească, să venereze pe cineva, să creeze mereu ceva inedit şi să nu distrugă toate frumuseţile pe care Dumnezeu le-a lăsat omenirii.
Acum omul e orb şi frunzele în treacăt au rămas fără murmur, fără vlagă; dacă vrei să mai trăieşti cu adevărat priveşte în treacăt una, cum cade uşoor din copac şi, deşi moartă, ea parcă vie e, ca un fluture evadat, care încearcă să se salveze din colecţia unui colecţionar. Priveşte frunza aia cum zboară până cade jos şi atunci o să-ţi dai seama că doar când stai nemişcat poţi fi cu adevărat fericit.
Acum totul este o competiţie, ne învârtim într-o lume haotică, unde fiecare luptă pentru a avea un nume, o funcţie în stat. Lumea, când te priveşte în ochi, judecă după mimică, după fapte sau realizarile omului în genere, eu prefer să analizez sentimentele oamenilor; iar acelea negative, care scot la suprafatză veninul, mă înfioară. Fiinţa umană este complexă şi, de multe ori, subconştientul e în stare să ne contrazică impresiile. Aşa că, nici atunci când eşti lucid, nu poţi afirma că tot ce spui poate fi veridic fiindcă doar visele noastre pot atesta ceea ce e întrutotul real datorită interpretarilor acestora.

2 comentarii:

Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Unknown spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.