joi, 8 octombrie 2009

Retrospectiva: SEPTEMBRIE 2009

CRISTIAN VASILIU:
« nu mai trage fiindcă

nici eu nu mai trag! »

PASAREA ADEVARULUI :
« femininul reprezintă nu activitatea, ci recreaţia, pauza, odihna. Deci omul, omenirea cu totul e împinsă spre o pantă agresivă masculină în timp ce partea feminină mult mai paşnică este dată cu violenţă la o parte. »

CARMEN MANUELA MACELARU :
« tu ştii când am nevoie de iubire? nu ştii, pentru că nu ai întrebat niciodată de ce mor peştii în acvariul meu »

ADA IONESCU :
«anotimpul ăsta ne minte frumos, ne azvârle într-un carusel, de pe margine iluzoriu ne zâmbesc arlechini;ne rotim în cerc, până uităm cine suntem. »

ADELINA GEORGETA DOZESCU :
« seara dăm drumu la radioşi punem prezervativele săfacă dragostenu înainte de-a închina o rugăciunepentru capra vecinului... »

SEBASTIAN BRESTIN :
« Intre mine şi sacrus-a asfaltatde fiecare dată cînd ne întîlnimfiecare suntem pe/de partea noastră »

CONSTANTIN LICULESCU :
« şi n-am înţeles nimic pentru că eu sunt mic acolo sigur e ceva acolo sigur e cineva şi face cu mâna. »

BUCUR ALEXANDRA EMILIA :
« La mijloc nu poţi fi, ori una, ori altaSemi-viaţă nu există »

FLORIN OTROCOL :
« Cui îi pasă mai mult de viaţă, cancerosului sau pateticului zombie, integrat în perfecţiunea socială? Paradoxal, niciunuia. Ambii sunt sedaţi prin resemnare. Diferenţa constă în aflarea fericirii. Primul îşi atinge limitele vieţii prin apartenenţa la iluzia fericirii, cel de al doilea prin renunţarea defintivă la ea, sau maximum care se poate obţine, perfecţionarea substituirii acesteia cu beatitudinea, o altă stare euforică, un drog surogat, o recompensă patetică a Divinităţii pentru abandonarea în credinţă.”

HAMAT PETRU SEBASTIAN:
« Oameni se ascund fără voieîn vise gânduriori idei »

ADRIAN CRETU :
« deznădejdea se insinuează parşiv peste totîn betoane...în blocurile coşcovite...şi în magazinele de haine second-hand... »
« singura luptă demnă de a mai fi purtatăeste să nu-ţi pierzi minţile...să ajungi întreg până la dimineaţa zilei următoare »

ALENSIS DE NOBILIS :
« Blestem lumina să mă ardă/Şi pomul vieţii să mă-nfrupte/Cu frunze moarte ce-or să cadă/Din ramurile putrezite/Sfârşit şi spânzurat de ceruri/Şi prins că-s hoţ la drumul mare/Să recunosc c-am luat asupra-mi/Păcate de la fiecare »

ALICE DIANA BOBOC :
« este ciudat... dar când sunt pe moarte, fluturii se zbat mai puţin decât oamenii »

TEODOR DUME :
« în fiecare zi/înăuntrul meu se ghemuieşte/o şansă »

« încerc să mă târăsc prin/smoala din zid/şi mi-e greu/presimt ceva rău/neputinţa se-ncolăceşte pe mine »


TheAGe :
“acum trăim/şi atât.”

ANDREEATATIANA:
“Am încredere în oameni. Imi place să-i cred buni, vreau să-mi fie prieteni.Le împărtăşesc visuri, gânduri, tristeţi, prostii. Poate pentru că nu am nimic de ascuns...Dar parcă nu înţelege nimeni. Se ascund cu toţii în mintea lor sau în spatele unor cuvinte drăguţe.

Abia dacă poţi avea încredere în tine şi în Dumnezeul tău... »

« Caut un loc în care roua să cadă pe alb, nu pe praf. Caut oameni care să poată oferi tot ce au ei mai bun de dat... »

"Dacă vrei să fii de vreun folos pe lumea asta, trebuie să te jertfeşti pe tine însuţi. Omul nu trăieşte pe pământ numai pentru fericire sau pentru cinste, el trăieşte pentru a dărui lucruri de seamă omenirii, pentru a-şi desăvârşi nobleţea sufletească şi a se înălţa deasupra josniciei în care cei mai mulţi dintre oameni îşi trăiesc viaţa » ( Joseph Ernest Renan)

IARINA COPUZARU :
« respiraţia dimineţii îmi îngheaţă trupul/mă desparte în două/ca şi cum aş putea fără greşeală/să disting binele de rău »

DARIA CAZA »
« speranţele ţin de viaţa, de viaţa asta, nu de viaţa de apoi »

ANCA ROSHU
« m-ascund/viaţa mă găseşte de fiecare dată/când evadez mereu/doar până-n cerul în care aripile se topesc/nu mai cred/nici măcar/în poezii"

DANIEL APOROF
“atunci am auzit o voce şuierată: viermele neadormit vă va roade pe toţi”

CALIN SAMARGHITAN
« Apoi încă un ocol de planetă,/încă un frig lepădat în pături./Vom crede că e mai albastru/vom şti că e mai aproape »

IONELA CHIRU :
« aşadar ţine-l de mână pe copilul ăsta al străzii/ţine-l strâns/nu uita că totul se rezumă la dragoste »

MIHAI LEOVEANU
« totdeauna a trebuit să încep în văzul tuturor deşi mulţi/nici/n-ar fi putut pricepe dacă fac bine sau rău/mă întreb ce mai e de trăit şi/n-am început/ce mai e de ridicat de coborât/de ascuns şi de dat la iveală »

THAIS :
« Lumea moderna ne tampeste, ne spala creierul, ne seteaza sa vedem cat mai putine. Si, de regula, lucruri inofensive, lipsite de importanta.Ne scapa detaliile, dar si lucrurile esentiale...
Stiu, sunt lucruri marunte. In mare parte nesemnificative. Dar tara asta se duce de rapa pornind taman de la asemenea detalii »

STEFAN DIMA
« Moartea de ce nu recunoaşte/Că Viaţa este mama ei? »

ISCRU ADRIAN :
« Să nu mai spui: eu/cît timp în vis/eşti un altul.../cît timp/cea mai evidentă stare/a realităţii/este absenţa »

LEONARD ANCUTA :
« Ce folos să exişti, să disloci un volum într-un spaţiu, dar să nu trăieşti, să nu poţi să intervii cu nimic la schimbările care au loc în jurul tău? Ce folos că există legi ale fizicii, dacă pentru tine nu au nicio importanţă? Ce folos că, pentru o clipă, speri să poţi degaja un volum de aer egal cu volumul trupului tău, dacă, imediat ce tragi aer în piept, volumul degajat devine zero, ca şi cum te-ai umple cu aer din cap până-n picioare, ca şi cum tu şi trupul tău nu sunteţi decât un balon dintr-o piele fină, aproape fără dimensiuni, o peliculă atât de bine camuflată în atmosferă încât nu exişti pentru nimeni »

« Nu aş fi învăţat că cel mai de preţ lucru pe lumea asta este să îţi fie bine, chiar dacă lucrul acesta înseamnă ca tuturor celorlalţi să le fie rău. »

9 VIETI :
« Ne petrecem atat de mult timp incercand sa ne castigam existenta incat, a face ceva de care ne e sila, ar fi ceva lipsit de sens.Daca te trezesti stresat si nefericit, inseamna ca viata ta e gresita. »

RAUL IONUT COLDEA :
« spune-mi ce să fac când
peste tot oamenii îşi construiesc ziduri împotriva talumină »

PINTEA ANDREI :
« oare ce se visează acum în cealaltă parte a lumii/unde oamenii dorm amarnic cu capul în jos? »

DELY CRISTIAN MARIAN »
« poate ninge cu ani/şi-ntinzi mâna ca şi cum ai face un rămăşag cu stăpânul vieţii/deşi nu poţi câştiga decât fulgi de nea/duri sau pufoşi/te învârti ca un titirez pe o monedă de gheaţă/ştii că se va topi dar/până atunci trebuie să-ţi fi găsit echilibrul »

VASILE IFTIME:
“cerule/mai am o fereastră/ajută-mă să pot ridica primul piatra”

MIHAI TRAISTA:
Nu-l mai putea răbda pe a Cuţitaşului. Cât să-l mai rabde... cât? Şi, la o adică, de ce să-l mai rabde? Atâta linişte avea şi el, cât acesta era închis «

OPEN SOUL :
“Ca să fii rege peste oameni Trebuie să trăieştişi să mori pentru eiînvăţându-i ce înseamnă a iubi, a ierta… »

EMILIA ZAINEL :
« ajung în 3100/oamenii s-au copt la minte/le e frică în sfârşit de Dumnezeu »

ERYS :
« Unde sunt? De ce mai sunt?... Ma vad, nici stand, nici plecand. »

CANIS :
“e el puţin ciudat să fii captiv în cochilia asta... /Să fii om. Materie./Îţi sunt limitate atâte lucruri.../Adevărul, înţelegerea, călătoria iniţiată de un simplu gând,/zborul printre aştri,/perpetua proximitate a Creatorului.../E foarte straniu, vă spun./Şi vreau să revin la starea anterioară »

FLORIN HULUBEI:
“va fi bine/în cele din urmă vremea se va îmbunătăţi »

LAURENTIU ION
“ţi-am spus din prima că tăcerea poate fi/şi mândria libertăţii/de a face exact ce-mi face bine/şi până la capătul acestui drum am să târăsc după mine/atmosfera asta intimă/tipic umană/ca o sete pe care doar nevoia ţi-o dă »

GENA GURAU
“mă simt o caricatură de om. cu cât aş vrea să vorbesc, pentru că este singurul lucru care ar fi bun acum, cu atât pic mai jos. în ochii mei. în mintea mea.

probabil că trebuie să încep să tac.
habar n-am... »

Niciun comentariu: