joi, 10 iulie 2008

am citit blogul lui OVIDIU BUFNILA

HA HA HA!

Când vorbeşti de cutremur ideologic şi de Schimbare de Semne, unii români o dau cotită şi ţipă ca din gură de şarpe! Anarhie! Săriţi, suntem violaţi! Vai, poliţia! Au fost siluite ideile naostre călduţe! La spânzurătoare cu uzurpatorii filozofiilor mucegăite! Aşa strigă de mii de ani românii care, atunci când vine câte un cutremur ideologic necesar, istoric, natural, cosmogonic, se sperie foarte. Şi, tocmai ei, care până atunci, când nu se trăgea cu muniţie de război, se cufuresc foarte tare. Tocmai ei care, la cenacluri, simpozioane, sesiuni de comunicări, sindrofii telectuale sau la emisiuni TV vorbeau cu dezinvoltură despre Schimbarea Lumii! Ha, ha, ha! Dar s-o experimenteze pe curuţul lor, cum e? E nasol, dom’le! Chiar pe bune ne schimbăm?!

PROTESTEZ!

Aceasta este o acţiune de protest. Protestez împotriva tuturor cozilor de topor şi tuturor slugilor geostrategice, indiferent de ţinta geostrategică, care vor să facă din România o ţară de slugi, de înfrânţi, de pupincurişti şi de laşi. Protestez împotriva tuturor măscăricilor naţionali. Protestez împotriva laşităţii noastre. Protestez împotriva falşilor patrioţi. Protestez împotriva viclenilor care ne predică Pericolul în timp ce ei se îmbogăţesc devalizând România. Protestez împotriva profesorilor care şi-au uitat menirea. Protestez împotriva mentorilor care au depus armele dedându-se la plăcerea lumească rătăcitoare. Protestez împotriva slugoilor intelectuali care lingând curul internaţional ne-au făcut să credem că ar fi eliberatori de neam. Protestez împotriva Regelui care şi-a uitat poporul.

Protestez împotriva istoricilor care au dosit adevărata Istorie a României. Protestez împotriva Tuturor politicienilor care au alte sarcini politice decât Modernizarea României. Protestez împotriva portarului de la Primărie care îl apără pe primar de nevoile poporului. Protestez împotriva vatmanului care nu opreşte între staţii. Protestez împotriva studenţilor care nu vor să Modernizeze România deşi le stă în putere. Protestez împotriva celor care dorm. Protestez împotriva vardistului beat în post. Protestez împotriva mincinoşilor de la Minciuna Naţională. Protestez împotriva hoţilor, violatorilor şi şpăgarilor. Protestez împotriva judecătorilor corupţi. Protestez împotriva tuturor politicienilor vânzători de neam şi sunt cu toptanul. Protestez împotriva acelor Formatori de Opinie care sunt PLĂTIŢI de Forţe Străine de Modernizarea României.

Protestez împotriva Elvirei care vinde flori cu parfum de Jivanşi. Protestez împotriva lui Ovidiu Bufnilă care protestează împotriva lui însuşi. Protestez pentru ca cei care Vor Să Fie Români nu falşi români să fie Români Adevăraţi. Protestez împotriva jurnaliştilor corupţi care au fost plătiţi din bani publici. Protestez împotriva celor care încalcă Tratatele Internaţionale ale României. Protestez împotriva celor care i-au ras pe AI Cuza, Tudor Vladimirescu, Nicolae Titulescu, Nicolae Iorga şi Răzvan Ungureanu. Protestez împotriva frizerilor care şomează pentru că se poartă chelia.
Protestez!

AUSTERITATE

Buget de austeritate, Viaţă de austeritate, Ţară de austeritate, Patriotism de austeritate! Iubire de austeritate! Distracţie de austeritate! Mâncare de austeritate! Plimbare de austeritate! Austeritate? Ce cuvânt odios! Îi era drag lui Ceauşescu. Ce ticăloşie! Mi-e scârbă de cuvântul ăsta, Austeritate! Când o ţară ajunge să trăiască în austeritate e semn că nu are conducătorii potriviţi. Iar poporanul? Poporanul e lovit de hulpăvnicia acelora care l-au sărăcit. Poporanul, oricare ar fi el, trebuie să plătească sminteala, îmbogătatea, aroganţa şi nemernicia acelora care s-au sulemenit în văzul lumii arătându-şi bogăţiile deşarte ca pe unicele valori şi modele. Buget de austeritate, Viaţă de austeritate, Ţară de austeritate, Patriotism de austeritate! Iar poporanul haleşte la supermarket ultimele clipe de fericire. Îmbuibarea ucide. În loc de Mari Proiecte Naţionale servim la tavă, pe alese, Austeritate. Acum avem subiect de bârfe. Avem de ce să căscăm gura la televizor. Să vedem ce? Să-i vedem pe cei care o duc bine şi care au furat de-au spart! Să-i vedem pe hulpavnici cum se canonesc! Aşa ne trebuie. Pentru că aşa ne place. Pentru că aşa ne mai place ca mereu alţii, tot cu două urechi, un cuc, o puţişoară şi un nas cârn sau coroiat, să ne spune ce avem de trăit. Blog de austeritate! Stai că pe ăsta-l uitam! Loool!

NUMA PRICEPUTI

Unde caşti ochii, numa pricepuţi. În spionită, financiare, marketing politic, politici publice, gastronomeală, arme atomice, ştiinţa vieţii, literaturicale, masonice, ozenistică, blocăreală şi blogăreală. Stăm bine la datul cu părerea. Marketingul politic în România e o făptură ciudată, uşor smuncită, puţin exaltată, visătoare sau, dimpotrivă gomoasă. Marketerii politici din România sunt de toate felurile, titraţi, netitraţi, populari-vulgari, atoateştiutori, ascunşi, trucaţi, acoperiţi, sforăitori sau, sclipitori. În toată hărmălaia din România, marketingul politic se străduieşte să rezolve câte ceva, cum poate, parcă pe furiş. Cum mereu, noi, românii, părem a fi defazaţi în istorie, marketingul nostru politic e un fel de bocitoare, de subretă, de curvetă sau de marghioală bună de dus la iarmaroc. Una dintre cele mai interesante imagini a marketerilor, care or fi, este aceea a unor alergători de 50m plat. Cam atât.

Fii LIDER, nu te prosti!
Psihologii de masă aruncau oamenii ca pe nişte bacterii pe bancu de probă şi făceau experiemente cu ei! TU AI DREPTUL la VIAŢĂ! Tu eşti un LIDER! Învaţă să fii un Lider adevărat! Au murit MILIOANE de oameni ca tu să faci karaoke şi să haleşti bigmac. Au murit milioane de tineri ca tu să te giugiuleşti, să trimiţi SMS-uri gagicilor tale vopsite în roşu şi galben şi albastru! Au murit milioane de oameni pentru ca tu să te plictiseşti în art cafe! Fii LIDER, nu te prosti! Construieşte credinţa ta. Şi pe urmă o să-i punem pe şmecherii de la marketing să inventeze un mesaj mişto ca să te convigem să fii un Om Adevărat. Pentru că ai tot dreptul pentru prima oară în istorie să fii un OM ADEVĂRAT!

Lumea e un loc periculos pentru că de cele mai multe ori luăm decizii după aparenţe!
Lumea e un loc periculos pentru că de cele mai multe ori luăm decizii după aparenţe. Dar trebuie să ne războim. Să ne luptăm cu propriile noastre defecte. Cu plictisul, cu frica, cu lălăiala noastră cotidiană. Poate că nu putem trăi fără compromisuri. Dar poate că trebuie eă reducem cât putem de mult dependenţa noastră de vreun compromis sau altul. Merită să încercăm. Prietenia, camaraderia, solidaritatea sunt încă valori puternice. Nu ar trebui să renunţăm la ele. Leadership-ul care pregăteşte Lideri fără principii e un leadership pervers şi ticălos. Cei care devin Lideri într-o împrejurare sau alta ar trebui să aibă Valori Umane Puternice iar acţiunile lor ar trebui să fie îndreptate spre binele semenilor.

TU ești Valoarea Ta!
Chiar vrei să mă faci să cred că eşti uşor de trântit în genunchi? TU EŞTI O VALOARE! Nu poţi să fii prostit de un moşulică ce se dezbumbează la tembelizor cu curviştina lui pe post de Madona! Tu nu poţi fi prostit de un măscărici naţional care-şi bate joc de Dumnezeu! Dumnezeu îi va pierde pe toţi clovnii săi căci pentru a se amuza şi a ne arăta calea către adevăr îi construieşte. TU EŞTI un om adevărat. Fie că eşti bloggăr, fie că eşti digital sadea, gamer, marketer, relaţionist, student, actor, scriitor New Generation! VOI nu putetţi să fiţi trântiţi în genunchi! NU PUTEŢI să urmaţi aceste Modele RIDICOLE cu care burduşesc televizoarele!

Cel mai tare din parcare!
Cel mai tare din parcare! Le ştie pe toate, nu se-ncurcă. Se pricepe la sex şi la gagici. E gata să-ţi plaseze o bucată mishto de tot. Sau, e expert în arme nucleare. Îşi face capu toacă cu bombe şi misiuni. Sau, e expert în marketing. Şi-a tras MBA. Şi-a tras blog. Are şi agenţie. Varză te face. Sau, e as în politică. Îl învârte pe Hrebe pe degete, se cunoaşte cu toţi liberalii, ajunge la Băse în trei secunde numa să vrea. Sau, e expert în droguri. Are relaţii la Narcotice. Sau, e expert în Servicii Secrete. Se are pe bune cu Talpe, mâncal'ar tata de haios, ce să mai vorbim, îi ştie pe de rost pe toţi agenţii secreţi de la Moscova, de la Berlin şi de la Mossa, uite, vezi, musiu, ăla din colţ...Sau, e expert în vinuri. Sau e expert în maşini second...Cel mai tare din parcare! E înfiretat, e titrat, e plin de euroi, ăşi dă ochişorii peste cap, te dă pe spate, e super, plin de relaţii, descurcăreţ, te face în doi timpi şi trei mişcări. Am înfulecat într-o viaţă de om tot felul de tâmpiţi de soiul ăsta. Cu unii am jucat pocăr, cu alţii barbut. Îi cunosc. Pierzi vremea cu ei. Nu-s aşa de fioroşi. N-au habar de reguli. Nişte derbedei de doi lei numai buni să-i iei în şuturi

Mediocritatea este chestiune de Siguranţă Naţională!

Marii oameni de afaceri români nu vor, din raţiuni evidente, să recunoască un adevăr simplu al vieţii: angajatul mediocru distruge încet dar sigur firmele din România. Este unul dintre pericolele cele mai nasoale. Nu criza ci angajatul şmecher, pervers, mediocru, sucit, cumetrit şi încuscrit e marele pericol. Eu n-am fost dus niciodată de nas. Am şcoala vieţii, Slavă Domnului! Nu m-au dus de nas nici aşa-zişii moguli ai momentului de la individul ăla care se vedea preşedinte al patriei noastre până la aşa-zisul strateg al aceleiaşi patrii şi nici cohortele de angajaţi mediocri, fuduli, încrezuţi, leneşi, puturoşi şi şmecheri. Mediocrii te lasă baltă la greu sau când ţi-e lumea mai dragă. Oamenii ăştia, în mediocritatea lor stupidă, au reuşit să-şi facă de cap într-o ţară în care mediocritatea a fost ridicată la rang de virtute de-a lungul a câtorva sute de ani buni. Dacă mediocritatea ar fi fost înfierată aşa cum se cuvine în această frumoasă şi tristă patrie a oamenilor frumoşi şi trişti, sau ar fi pâlpâit măcar la cote mici, mici, indivizi ca cei sus menţionaţi nu ar fi avut succes în nici un fel şi România ar fi fost o ţară zdravănă, de temut, hotărâtă, cu un destin istoric bărbătesc nu muieresc. Ba, mai mult, nici n-am fi auzit vreodată despre ei şi despre isprăvile lor ridicole, despre averile fără de margini care nu produc modernizarea României ci doar înavuţirea halucinantă a mediocrităţii care nu face decât să consume la nesfârşit fără să ridice, fără să clădească, fără să producă Valoare Naţională în nici un fel. Mediocrul ridicat în rang este bombă cu napalm pentru o ţară, pentru un popor. Mediocrul nu clădeşte nimic. Trage pentru sine. Poporanii ce să facă în atari condiţii? Trag şi ei pe unde pot. Trag folosul cel mic. Folosul cel mare e tras de mediocrul ridicat în rang vremelnic, pervers, periculos.

Ceea ce nu spune nimeni e următorul lucru: forţe piezişe României, ridică în rang tot felul de mediocri, prin diverse influenţe doar, doar o slăbi în sfârşit ţara asta minunată şi ştirbă şi, prin ea, debila coeziune europeană. Ăsta e jocul, nu altul.

Ce să zic, uite care era secretul zvârcolirilor politicianiste din România tuturor timpurilor. Că noi om fi proşti-proştilor şi nu am lua seama la o asemenea tevatură.

Mediocritatea este chestiune de Siguranţă Naţională!

Noua Generaţie are o sarcină infinit de grea! Tinerii îşi pot asuma conducerea României?!
Pe Andreea au împuşcat-o în cap. Era blondă şi râdea tot timpul. Andreea Nu va şti niciodată ce gust are un Big Mac. Pe Ciprian l-au împuşcat în cap. Nu s-a iubit niciodată cu o fată de-adevăratelea. Era un haios. Îi plăceau excursiile la munte. Ciprian nu va şti niciodată cum e să te îmbrăţişeze o femeie. Pe Mariana au împuşcat-o drept în inima. Un singur glonţ i-a curmat viaţa. Mariana era şatenă. Visa să se facă actriţa. Îi plăcea îngheţata. Nu va şti niciodată ce gust are îngheţata din Antalia. Pe Adrian l-au mitraliat în genunchi. L-au ucis mai târziu cu un glonţ în tâmplă. Adrian nu va şti niciodată ce sunt alea sporturi extreme. Îi plăcea să boxeze. Era bine făcut. Dar n-ar fi lovit niciodată o fată. Pe Cecilia au împuşcat-o în ficat. Era brunetă. Zglobie. Îi plăcea să deseneze. Cecicilia nu va vedea niciodată picturile de la Luvru. Era poreclită Vorbăreaţa. Nu puteai să te superi pe ea pentru că vorbea mult. Era haiosa şi voluntară. Pe Geta au împuşcat-o în tâmplă. Sângele ei a rămas pe caldarâm multă vreme în acele nopţi. O băbuţă de pe strada aia spune că acolo vin Îngerii Domnului. I-a văzut ea cu ochii ei. Vin seara când tinerii se giugiulesc pe sub tei. Geta ştia să danseze tango. Visa să ajungă la Universitatea de Arte Frumoase din Londra. Geta nu va şti niciodată cum arata Canalul Mânecii, toamna. Pe Sorin l-au împuşcat în piept. O singură rafala a fost de-ajuns pentru ca Sorin să se prăbuşească pe caldarâm într-o baltă de sânge. Sorin iubea o fată dintr-a zecea. În dimineaţa acelei zile ei şi-au promis că se vor căsători peste cinci ani. Sorin nu va şti niciodată că poţi să te căsătoreşti la Verona. Pe Angela au împuşcat-o în frunte. Era în clasa a XI. Îi plăcea să poarte ciorapi trei sferturi vişinii. Îi plăcea Gary Moore. Ascultă Europa Libera dar nimeni din casa nu ştia pentru ca ea voia să-şi protejeze părinţii. Angela nu va şti niciodată cum e să cutreieri Europa în deplină libertate numai cu cartea de identitate.

I-au împuşcat în cap în Decembrie 1989! Angela, Adrian, Geta şi mulţi, mulţi alţi adolescenţi nu vor şti niciodată cum e să te plimbi prin ploaie de Valentine's Day cu iubitul său cu iubita ta. Ei nu vor şti niciodată ce muzici mişto se cântă la Lăptărie. Ei nu vor ajunge niciodată la Vama Veche pe plajă, vara şi nu vor asculta niciodată Bere Gratis. Nu-şi vor trimite niciodată SMS-uri. Nu se vor fotografia niciodată cu mobilul. Nu vor cetui niciodată. Nu vor pleca niciodată la bursă în America. Nu vor mai zâmbi niciodată. Au fost ucişi în Decembrie 1989. Lumea aproape că i-a uitat. Locul lor la masă e gol. Pe aleile umbroase se plimba numai noaptea, neştiuţi. Inima lor e România. Au fost împuşcaţi în inima.

Ce faci pentru ca povestea să nu se repete? Tu ce faci? Cui laşi România? Cine vrei să reconstruiască România? Nu va veni nimeni. Nu va veni nimeni care să te iubească. Trebuie să reconstruieşti TU. Tu eşti şansa europeană a României. NUMAI TU.

Tinerii îşi pot asuma conducerea României?! Avem nevoie urgentă de o nouă generaţie de lideri! Ne-ar trebui la miezul nopţii! Ce spuneţi? Ar putea oare tinerii din România să-şi asume conducerea ţării?

Unii vor că România să se închidă în ea însăşi şi în acest sens scot de la naftalină ideologii vechi, încercând să îndepărteze România de Europa. Alţii fac jocul unor mari puteri zonale care vor ca în România să fie turbulenţe de toate felurile astfel încât să nu putem să ne modernizăm. Unii sunt tâmpiţi cu totul şi nu văd PERICOLELE. Noua Generaţie are o sarcină infinit de grea. Tinerii? Ce for face tinerii? Vor lupta? Ori vor arunca România în bezna unor ideologii care ne ţintuiesc în primitivism, ori o vor lăsa în mâinile unor puteri zonale ori vor face din România o Naţiune modernă, integrată în corul lumii.

TU crezi că eşti liber!
TU crezi că esti liber! Esti sigur? Cand esti de fapt liner? Cand iei o decizie impotriva tuturor dorintelor tale. Cand iei o decizie indrazneata atunci cand toata lumea zice s-o lasi mai moale. Esti liber atunci cand ai incredere deplina in fortele tale. Nu smintit. Inteligent. Vizionar

Adevarul Vietii!
Adevarul Vietii are mult mai multe fatete. Dar unii dintre noi sunt prea cacaciosi ca sa vada. Traim degeaba.

Mincinosule!
Ai spus c-o s-o ducem mai bine! Ai mintit. Ai spus ca ne iubesti. Ai mintit. O ducem mai rau. Nu ne iubeste nimeni. Ai spus ca esti pentru noi. Nu esti. Totul e minciuna

E un fel de două feluri!
Viaţa e un fel de două feluri. Unii mămâncă supică, alţii sărmăluţe, alţii fructicele de mare. Alţii mănâncă rahat cu lopata şi o grămadă pun botu la păpat. Tocmai de aceea viaţa e un fel de două feluri. Ziceţi că nu-i aşa!

Cine sunt?!
Cine sunt?! Ce treaba am eu pe Pamant!? Parc tu stii ce treaba am eu pe Pamant!? Dar parca tu stii ce treaba ai tu pe Pamant?! Tu alergi. Eu alerg. Si orbecaim printre tenebre. Ucidem pesti si preaslavim viata. Ucidem lei si preaslavim viata. Ucidem oameni si preaslavim viata. Ucidem idei si preaslavim Ideea. Ce caut eu pe Pamant?!

Nu mai vreau sa fiu prost!
Nu mai vreau sa fiu prost! Dimineata cand te trezesti uita-te in oglinda si zi-ti: Nu mai vreau sa fiu prost! Eu mi-am zis dimineata: Nu mai vreau sa fiu prost! Si uite-asa, astazi sunt un pic mai prost decat ieri. Buna strategie. Face toti banii. Nu uita, Guvernul nu are grija ta. Nu uita Parlamentul nu are grija ta. Nu uita, Extraterestrii nu au grija ta. Numai TU ai grija ta. Nu mai vreau sa fiu prost! Zi pana te doare Mintea. Si daca incepe sa te doara Mintea, strategiile bune te vor napadi. Sa vezi ce o sa te invidiez!

Mai ai pentru ce trăi?!
Mai ai pentru ce trăi?! Sunt momente în viaţă în care luciditatea te loveşte năpraznic. În astfel de momente totul ţi se pare ridicol. Toate cele ce se petrec în jurul tău devin dintr-odată fără sens. Se prăbuşesc ideile, convingerile, temerile. Măririle nu mai au conţinut. Gloria, nici atât. Plata facturilor devine o gogoriţă. În astfel de momente te întrebi dacămai ai pentru ce trăi. Unii ajung rapid şi tragic la concluzia că nu mai au pentru ce trăi. Alţii însă, pornesc din nou, cu mai mult curaj. Aceştia din urmă conduc Lumea.

Tradarea Profesorilor

În mod evident, profesorii ne-au trădat învăţându-ne. Ne-au învăţat tot felul de prostii şi neadevăruri. Nici un profesor nu a avut curajul să se îndoiască de teoriile cu care ne-au burduşit. Le-au repetat obsesiv şi ne-au chinuit punându-le să le memorăm şi să le repetăm obsesiv. Din acest motiv, profesorii ne-au trădat sistematic. Şcoala de Tip Fabrică nu ne-a pregătit pentru viaţă în nici un fel. Ne-a crescut ca pe nişte râme sau ca pe nişte orbeţi. Nouă ne-a plăcut pentru că, în aiureala noastră existenţială ne-am împotrivit sistematic profesorilor şi nu adevărurilor mincinoase pe care ni le-au predat cu aplomb, cu dragoste şi pasiune, înfocat sau complet ţăcănit. Ţicneala Şcolii de Tip Fabrică ne-a distrus sufleteşte dar nici unul dintre noi nu are curajul s-o recunoască. A sosit vremea să vedem Adevărul. Chiar dacă asta ne va îngrozi sau ne va pune pe noi înşine sub un mare semn de întrebare.

Niciun comentariu: