joi, 2 octombrie 2008

IATA GANDIREA ACESTUI… ANOTIMP!

IN ACEST ANOTIMP IMORALII NU TAC, BA STRIGA TARE CA EI SUNT IMORALI, RIDICAND IMORALITATEA LA RANG DE SUPERMORALITATE. SI O FAC ASTFEL INCAT CEI CURATI LA SUFLET, CARE TRAIESC IN LEGILE LUI DUMNEZEU, BUNII PAMANTULUI, DIN PACATE O MINORITATE STRIGATOARE LA CER, SA SE SIMTA VINOVATI SI FERICITI TOTODATA CA NU SUNT INCA ALUNGATI SI SAU OMORATI CU PIETRE.

IATA , MAI JOS, O MOSTRA DE ATITUDINE CARE SE VREA IN SUBSTRAT SOLUTIA PENTRU SALVAREA OMENIRII - SUFERINTA, INCA PE ATATA SUFERINTA: INFOMETAREA. PRESUPUNAND CA ASTA S-AR INTAMPLA, AM AVEA O LUME MAI CURATA MORAL? NU! CEI CARE STRIGA AZI CA SUNT IMORALI, DE ALTFEL SI PUTERNICII ACESTUI TIMP, II VOR MANCA DE VII PE DINTOTDEAUNA- SUFERINZII.

Ziua de mâine (Kosta Vianu) –text postat pe Europeea.ro

V-aţi întrebat vreodată
voi
corifeii nădejdii,
nesăbuiţi patrupezi de bordel
de ce vi se pare morala
o virtute aşa de bătrânicioasă?
Ce are în ea
atât de urât
disperarea
încât e alungată din cetate
cu pietre
ca o lepră a secolului?
Tristeţea
vă pare şi ea
tot o boală de piele
sau, încă mai rău,
una venerică
de nevindecat?
Cancerul acesta hidos
nu-i nici pe departe aşa indecent.
Îl veţi primi printre voi
cu aerul firesc
cu care-şi îngăduie chiorul
gaura neagră a ochiului scurs.
Trebuie numai o foame,
o pierdere grea,
un abuz odios
ori măcar numai
veşteda veste despre
o posibilă tiranie…

Comentarii:

Cuvioase Kostanie, nu dispera. Ca vajnic atlet al dreptei ceredinţe şi bodyguard al moralei, vei avea bucuria de a vedea că la "plăgile" prognozate de tine se vor adăuga şi cîteva ameninţări dumnezeieşti:
Deuteronomul 28:20 Domnul va trimite împotriva ta blestemul, tulburarea şi ameninţarea, în mijlocul tuturor lucrurilor de care te vei apuca, până vei fi nimicit, până vei pieri curând, din pricina răutăţii faptelor tale, care te-a făcut să Mă părăseşti.
Deuteronomul 28:22 Domnul te va lovi cu lingoare, cu friguri, cu obrinteală, cu căldură arzătoare, cu secetă, cu rugină în grâu şi cu tăciune, care te vor urmări până vei pieri.
Deuteronomul 28:27 Domnul te va bate cu buba rea a Egiptului, cu bube rele la şezut, cu râie şi cu pecingine, de care nu vei putea să te vindeci.
Deuteronomul 28:28 Domnul te va lovi cu nebunie, cu orbire, cu rătăcire a minţii,
Deuteronomul 28:29 şi vei bâjbâi pe întuneric ziua în amiaza mare, ca orbul pe întuneric; nu vei avea noroc în treburile tale, şi în toate zilele vei fi apăsat, prădat, şi nu va fi nimeni care să-ţi vină în ajutor.
Deuteronomul 28:30 Vei avea logodnică, şi altul se va culca cu ea; vei zidi casă, şi n-o vei locui; vei sădi vie, şi nu vei mânca din ea.
Deuteronomul 28:31 Boul tău va fi junghiat sub ochii tăi, şi nu vei mânca din el; ţi se va răpi măgarul dinaintea ta, şi nu ţi se va da înapoi; oile tale vor fi date vrăjmaşilor tăi, şi nu va fi nimeni care să-ţi vină în ajutor.
Deuteronomul 28:32 Fiii tăi şi fiicele tale vor fi date ca roabe pe mâna altui popor; ţi se vor topi ochii de dor, uitându-te toată ziua după ei, şi mâna ta va fi fără putere.
Deuteronomul 28:33 Un popor, pe care nu-l cunoşti, va mânca rodul pământului tău şi tot venitul lucrului tău, şi în toate zilele vei fi apăsat şi zdrobit.
Deuteronomul 28:34 Priveliştea pe care o vei avea sub ochi te va face să înnebuneşti.
Deuteronomul 28:35 Domnul te va lovi cu o bubă rea la genunchi şi la coapse, şi nu te vei putea vindeca de ea, te va lovi de la talpa piciorului până în creştetul capului.
......şi celelalte.
Să fim optimişti şi să nu alumgăm disperarea din Cetate.Doar s-o privăm de libertate. Pentru douăzecişinouă de zile.
(latunski criticul)


“Latunskie, gaspadin
Vot, eta ogromnaia ashipka: o luasi iara pe aratura iar festa asta urata tot naravul ti-o joaca! Nu de mine trebuia sa te iei, ci de textul meu, carele laic, mirean, lumeste glasuia despre morala si despre tristete, nadejde, disperare, chestii omenesti. Ce te iei de Domnul si de Deuteronom? Io atlet al dreptei credinte? Bodiguard al moralei? Nu ma vaz asa. Dar daca vrei sa-mi scoti asa o faima pre Ioropeea, n-ai decat! Lua-te-vei de manutza cu mai marele acestei lavre de calugarite raspopite, preconvertite in caste editoare, carele tot credincios ma crede, inca unul fanatik. Iar io nu sunt decat
un biet pacatos, te asigur. De text, bre, nemica nu vorovesti? Cu uimeala, Kostanu.”

Niciun comentariu: