marți, 3 noiembrie 2009

am comentat: www.copaculdinpadure.wordpress.com

Organizaţii Non-Gânditoare !

Nici una din realizările sociale ale omenirii nu scapă nemutilată, odată ce ajunge, nefericita, în infernul dintre Carpaţi şi Dunăre.
Pro Democratia, Centrul pentru Resurse Juridice, Transparency Romania si Agentia de Monitorizare a Presei cer Avocatului Poporului sa sesizeze CCR referitor la convocarea referendumului odata cu prezidentialele, reprezentantii ONG-urilor sustinand ca presedintele isi creeaza o sansa in plus.
În mintea mea, ONG-urile astea ereau ceva mult mai apropiat cetăţeanului, mai cu samă celui neînregimentat politic, ideea de asociaţie NONguvernamentală sugerând dacă nu chiar OBLIGÂND la o conduită cel puţin nonpolitică.
Nu de alta dar o societate democratică reală presupune intrinsec rotaţia politică a puterii. Deci nu eşti pro-putere, nu eşti pro-politic, indiferent cum arată politica aia. Eşti doar pro-cetăţean. Drepturi şi libertăţi.Care este pericolul sesizat de aceste organisme ?
Organisme care ţin cu mine, cetăţean şi-atât, care se străduiesc, zic eu, să mă apere de agresiunea perversă a politrucilor şi a cozilor de topor ce mă borbandează intelectual îndeosebi cu artileria media !
….. sau care au în vedere poate chiar abuzurile instituţiilor statului, a căror vremelnici ocupanţi vor să-mi îngrădească dreptul de liber acces la informare, pe internet spre exemplu, ori de a-mi exprima părerea asupra unei probleme de importanţă naţională, prin referendum !“Este vorba de o frauda, as numi-o morala. Noi credem ca este vorba de o manipulare si o distorsionare a discursului electoral. In campania aceasta electorala care este dedicata alegerilor prezidentiale, candidatii ar trebui sa discute in opinia noastra in exclusivitate despre ceea ce doresc sa faca cu Romania din perspectiva atributiilor scrise in Constitutie, atributii ale presedintelui”, declară duduia Iorgulescu.
Oama asta, Iorgulescu, vrea să mă apere de agresiunea morală a campaniei
Care constă în faptul că un candidat “distorsionează” discursul electoral prin propunerea unui referendum, respectiv prin susţinerea unui drept democratic fundamental al meu, ca purtător de ştampilă
Nu oferta de salam, zahăr, sau mai nou, de amânare de la plată a datornicilor la bănci, distorsionează discursul electoral, pentru a determina ştampilarea unui anume pătrăţel !!!!
Alea sunt oferte “corecte” după freza crescută pe interior, a individei respective.
Drept dovadă nu a apucat-o logoreea la nici una din măgăriile cu pricina.
După scoarţa de copac a minţii dumisale, discursul electoral este viciat atunci când candidatul promovează un drept democratic. Mai ales atunci când loveşte cu el în contracandidaţi.
Care este ei Crini.
Şi Geoneli.
Şi alte măruntaşuri.
Măi fetica, Iorguleasca… îţi căzu pe pleoape basca !
Gogonează ochii : UNUL din candidaţi face aproape EXACT ce pretinzi tu mai sus că trebuie să facă, măi ameţeală !
Adicătele “… sa discute in opinia noastra in exclusivitate despre ceea ce doresc sa faca cu Romania din perspectiva atributiilor scrise in Constitutie, atributii ale presedintelui”.
Cu “mica” deosebire că ceea ce în capul tău de lemn e discuţie teoretică, la el e acţiune practică. Reală. Concretă.
Domniţa amestecă până şi articolul 57 din Constituţie, la fel de potrivit ca o tocăniţă de compot de peşte pe care o dregi cu un sos de omletă. Ce dracu’ legătură pretinde ea că a găsit nu mai are oricum nici o importanţă. SINGURA legătură reală, clară, vizibilă din avion fără benoclu, este promovarea, ŞI prin aceste organizaţii fantomă, a eforturilor de blocare a referendumului privind Parlamentul României. CU atât mai mult cu cât a fost promovat de un anume candidat.
Care nu e el Crin.
Nici Geonel.
Nici alte măruntaşuri.
Sa mai zic ceva de faptul că ORICE candidat putea să susţină referendumul ????
Cine mama dracu’ i-a împiedicat s-o facă ????
Cumva scopurile lor antinaţionale ???? Interesele de grup/gaşcă ce nu se potrivesc-neam cu cele ale turmei pe care pretind că o reprezintă ???? URA tembelă pentru individul care nu-şi face cuib pe viaţă în scorbura lor ??? Frica cu miros de mucegai de celulă ???
Toate astea la un loc ???
Astea sunt ONG-urile din Romania.
Pline de clone Pippidice, Iorguleşti şi Pârvuleşti unicelulari, distrugând din interior, calm şi precis, conceptul de Organizaţie Non-guvernamentală, de asociaţie cetăţenească, de onestitate, civism şi normalitate.
Exact acelaşi mecanism prin care derbedeii strecuraţi pe uşa din dos a legislativului otrăvesc de 20 de ani conceptul de Parlament ca instituţie democratică fundamentală, reducând-o la o gaşcă de borfaşi fără scrupule.
Nici una din realizările sociale ale omenirii nu scapă nemutilată, odată ce ajunge, nefericita, în infernul dintre Carpaţi şi Dunăre. Un spaţiu ce produce mutanţi pe bandă rulantă.
Viq

COMENTARII:
luminita
:
Cel mai tare ma oripileaza trompetele care rostesc cu repetitzie exact ce le-au dictat sefii sa zica, astia nu sunt doar tonomatzi ci cobai teleghidatzi, fara constiintze, spalatzi pe creiere..

maria:
Este cat se poate de clar ca referendum-ul este doar o smecherie menita sa aduca voturi pt actualul presedinte. Oare de ce nu s-a convocat acest referendum acum un an ? Asa ca ONG-urile au dreptate. Nu mai fiti ipocriti.

orangeskorpion:
kakaya prablema ca piratul propune ceea ce doreste o natzie intreaga: reducerea numarului de adormiti in parlament, reducerea costurilor, responsabilizarea indivizilor care ajung sa reprezinte un segment din electorat…
hai, fugi, ca ai ramas repetenta in seara asta!
invata si revino!

Pintea Haiducul:
Iliescu e un inger fatza de viermele de basescu!!!
Probabil ca tu il consideri pe basescul tau un lider cinstit,anticomunist si proamerican,numai potrivit pentru redresarea morala a Romaniei din mlastina in care ne-am zbatut in ultimele 2 decenii. Draga mea,crede-ma pe cuvant de onoare,individul e doar un mafiot ultraadaptabil (“proteic”,s-ar fi spus altadata,mai elegant),el nu a avut niciodata intentia sa reformeze sistemul politic romanesc,doar sa beneficieze de pe urma avantajelor puterii. Dar asta e doar cartea lui de vizita,ca sa spun asa: in realitate,individul e de-a dreptul sinistru,s-a imbogatzit cu peste 1 mld de euro din traficul de arme si in 2005 chiar a coordonat personal o operatiune de sponsorizare a insurgentzilor teroristi iraqieni (cazul “rapirii din Iraq”). O suma imensa din banii publici ai Romaniei (fonduri de urgentza ale Guvernului) a luat atunci drumul Iraqului (ca “rascumparare”,chipurile) si cu ei teroristii au cumparat arme,de unde altundeva decat de la (ai ghicit?!?) firmele romanesti de export-armament controlate tot de basescu si clanul lui! Stiu ca iti vine greu sa ma crezi,dar e purul adevar,detin aceste informatii chiar din interiorul SRI, de la un agent de teren sustinator exaltat al lui Basescu care,la o bere-doua-trei,mi se lauda mai acum cativa ani cu smenurile prin care “Capitanul” lui de la Cotroceni i-a aburit pe americani. Eu unul nu pot fi suspectat ca te mint,pentru ca mie religia nu-mi permite sa mint in public. Doar in particular.Te intreb acum: cum poate fi considerat “pro-american” un vierme mafiot ca acest basescu,care da bani teroristilor din Iraq ce ucid soldati americani???Am si eu pozitii antiamericane,pe Forumurile HotNews indeosebi,uneori chiar virulente,dar nu le-as ajuta pe bestiile acelea de teroristi care ucid civili iraqieni inocenti pentru nimic in lumea asta!!! Sunt om, nu fiara fara suflet! Decat sa-l sustin pe acest parvenit monstruos care a reusit sa ajunga presedintele Romaniei, mai bine sustin oameni care si-au castigat averea pe cai legale! Tu nu esti de aceeasi parere?

clemycali:
dar cum ai fi vrut tu ca Parlamentul sa se plieze pe dorinta poporului care in optica lor este prost si nu intelege ce este mai bine ptr el? Aici este intreaga cheie, ptr ca desi baietasii stransi in coalitita asta tradatoare, desi se dau patrioti si plang de grija poporului, au in realitae o atitudine senioriala fata de mujicii care trebuie sa fie fericiti ca astfel de persoane mari se obosesc sa se ocupe de soarta lor.

dora:
.Clujeanca de felul meu si conectata la realitatea Romaniei si in context european,nu am decat sa spun ca-mi este rusine de reprezentantii mei in structurile statului.

viq :
Din ianuarie va fi durere. Indiferent cine va fi preşedinte şi indiferent dacă vor fi anticipate au ba.
Astea vor conta numai pentru şansele de a rezista bubuielii şi de a ieşi di găleată. Dar de intrat se va intra aproape sigur.
Chestia e în regim automat-forţat de la halirea creşterii economice la finele mandatului derbedeului de Trotinetă, dar la distanţa asta nu mai fac legătura corect decât finanţiştii şi ăia de la Capital.
Nu e momentul acum. O să vorbim probabil NUMAI despre asta după ce trece furia alegerilor. Acum şi-aşa n-aude nime

maria:
Ca si pe vremea lui Nastase, unii fura cu voie de la stapanire. Iar faptul ca Vantu si Voiculescu sunt hoti nu-l indreptateste pe Basescu sa-si apere pungasii din curtea proprie.

viq :
Maria,
Mă, lasă dracu’ prostiile astea de doi lei.
Vechi.
Oricine are o pereche de neuroni poa’ să facă o conexiune simplă : nu contează câţi bani are ăla-ăla… nu contează că are breton pă dreapta sau chelie pe stânga, nu contează că om sau oamă…. contează două lucruri simple şi clare :
- ce program are pentru amăreşteni
- câtă încredere transmite că pune în ractică ce spune.
Punct.
Ce dracu’ ? Sunteţi orbi ?
De la alegerile din decembrie aţi început să muşcaţi din pirat din toate poziţiile şi cu toţi carninii din dotare.
FÂS !
Nu s-a schimbat mai nimic la nivel percepţie.
Şi el a stat şi s-a uitat la voi cum vă puneţi poalele-n cap !
Acum, a intrat de o săptămână pe scenă, a scos o literă şi doi diftongi şi sunteţi complet pe mirişte.
E singurul care a venit cu propuneri clare, concrete, precise, care prind excelent la electorat.
Vouă nici nu v-au trecut prin capete ceva măcar asemănător, de un an de zile de când lătraţi aiurea la lună.
Voi veniţi cu…. FLOTA !
Nu vă supăraţi, dar sunteţi duşi, fetili. Duşi cu sorcova.

Radu Humor :
@Viq
pana desfiintati voi si ONg-urile astea,trebuie sa desfiintezi (fizic) milioane de oameni, care gandim la fel.
Trebuie sa fii tampit sa sustii ca aceasta smecherie, care nici macar nu va trece si nu se va aplica decat peste cativa ani, foloseste altcuiva decat celui care mai beneficiaza si de imense sume de campanie si structuri organizatorice .
Si daca acum calca-n picioare orice cutume morale, si se foloseste de toate mijloacele spre a-si atinge scopurile personale, imi inchipui ce va face dupa,,,

robin:
RH, uite, mincatoria asta de 20 de ani ne-a tinut in loc. Ce-mi pasa mie ca cel care a initiat reducerea nr de parlamentari e Basescu sau altul? important e sa fie in interesul meu.
Iti convine sa platesti din buzunar niste papusoi inerti care maninca banul tau degeaba?

viq :
Piratul s-a prins de modul în care trebuie să ridice problemele. Nu ca fraierul de Emilică.
Ăsta v-a studiat cu grijă şi ştie care-s punctele dureroase, puncte cheie ce fac ca mecanismul să meargă de la sine.

nicolae tudor :
eu nu voi vota pentru ca referendum suprapus cu alegerile este o smecherie subumana. apoi… nu sunt de acord cu sistemul care ne guverneaza, cum n-am fost de acord nici cu comunismul.
cred ca omenirea are o singura mare problema: SARACIA adusa de politic si de imbogatitii lumii care exploateaza fiinta umana.
Drept este ca pamantul sa se imparta la nr de vieti omenesti iar acesta sa nu mai fie nicicand obiect de tranzactie.
Drept este ca nici un cetatean sa nu plateasca prin lege nici macar o letcaie statului (taxe etc), politica sa se faca benevol iar sacul ala nenorocit sa se umple, daca, din donatii ale oamenilor de bine.
sa aveti ganduri drepte

viq:
Nicolae Tudor,
Eşti tare, frate
Foarte tare
Referendumul e subuman….
… hoţii te enervează, deci trebuie lăsaţi în pace….
…. pământu’ să se dea la găleată…
… iar poliţia să se plătească din cutia milei !
Asta e bună de religie postmodernă.

nicolae tudor:
1. „Referendumul e subuman….”
Da, este subuman si se integreaza agresivitatii politice. Cum adevarul: un avocat bun gaseste argumente sa scoata cel mai criminal basma curata. Asta… in instanta. Poporul roman nu este o instanta care se integreaza jocurilor coruptiei, de aceea si absenteaza la vot. S-a dat lege: decid cei care-si exercita dreptul de vot. Astfel Legea este subtil ocolita, nu mai are liniuta: cei care nu voteaza inseamna ca sunt impotriva tuturor. Vom ajunge ca puterea politica sa fie decisa de cateva familii.
A suprapune cele doua actiuni de vot insemna a pune patriotismul la incercare. Pe cei care l-au votat pe Iliescu peste 90% atunci cand au simtit ca tara nu trebuie lasata pe mana oricui. Se mizeaza ca a spune da binelui si tarii inseamna sa fii de acord cu cel care-ti cere aceasta. Va mirati de ce este subuman? Sa dau un exemplu: este uman sa te deschei la pravac atunci cand vezica ti-o cere? Dar poti sa faci asta in biserica, pe covorul unui muzeu, in piata publica? Dv spuneti ca da. Si va raspund ca asa fac doar animalele.
2. „… hoţii te enervează, deci trebuie lăsaţi în pace….”
Politia este in mare incurcatura. Am vazut cu ochii mei cum se chinuiau saracii sa aduca la spate mainile celor care se opun catuselor. Si primesc pumni in cap, capete in gura, injuraturi, le zboara sepcile. Fiindca sistemul este condus fara cap. Pentru un borfas oarecare se mobilizeaza zeci de masini, mascati etc si se roaga de el sa intre in duba.. Asta inseamna zeci de cheltuielui de „productie” si salarii cu toptanul. Cand era necesar un viteaz dotat cu arma.care spune „mainile sus” si totul incremeneste.. Dar nu, romanii au arme fara gloante si au interdictie sa le foloseasca. Dar nu, politistii romani ase zbat, daca, sa prinda infractorii si vad cu ochii lor cum acestia ies pe usa din dos si le rad in nas. Cel putin, daca nu li se va da foc la casa, daca nu vor fi retrogradati sau umiliti in tot felul in comunitate. Si-atunci pentru ce sa te zbati? Mai bine te faci ca muncesti, iei gologanu si… dumnezeu cu mila!
Da, hotii ma enerveaza. Dar… daca –i lasam in pace, credeti ca va fi altceva? Io cred ca-i tot aia. Ca functionalitate a sistemului, fiindca exista limite umane cand civicul nu permite escaladarea. Atunci apare legea animalelor: dinte pentru dinte.
3. „…. pământu’ să se dea la găleată…”
Nu la galeata, ci atat cat a vrut Dumnezeu. Cat a decis El ca este necesar sa asigure existenta creatiilor sale inmutlite la maxim. Am citit de curand o carte: „Dreptul de a sta” Exista asadar posibilitatea ca orice fiinta umana sa stea toata viata si … sa traiasca bine mersi! Dumnezeu inmulteste animalele, pasarile, pestii, are grija ca orice planta sa aiba fruct… De ce trebuie sa muncesti pentru a le avea?
Nu este religie ce spun, este doar o normalitate de care ne-am distantat cu milioane de ani in urma. Daca vreti o dreptate absoluta impingeti omenirea inapoi pana in punctul de unde a inceput sa greseasca. Si viata noastra va fi aparent la fel, numai ca plina pe dinauntru cu clisa primordiala din care omul a fost creat.

Radu Humor
@Viq\, ce-ai ramas asa pe ganduri ?!



Niciun comentariu: