vineri, 26 noiembrie 2010

revista ACUM condusă de Petru Clej

Revista online ACUM este condusă de Petru Clej






Cine este Petru Clej? Nu-l cunosc, nu știu cum se întreține, nu mă interesează. Știu că a lucrat la ROMÂMNIA LIBERĂ după 1989, apoi a trecut la BBC, unde a i-a lucrat pe mulți, timp de 17 ani, apoi a fost concediat și a aterizat la revista online ACUM, ca redactor șef. Mai mare filosemit ca el nu am întâlnit, dar filosemitismul său se oprește la cei care îi acordă atenție și chiar admirație. Și-a pierdut mulți colaboratori, prieteni, colegi numai prin felul său ultraagresiv de a combate opinia cuiva care nu este de acord cu el, cuvântul imbecil, find cel mai blând din vocabularul acestui jurnalist care, ca stil, nu deferă cu aproape nimic de C.V.Tudor. Dar el este cuinstit, ca vestitul Brutus al lui Shakespeare. Că el combate comunismul stalinist, nostalgia după totalitarismul comunist este lăudabil. Dar cum o face? Cu buzduganul propriei incapacități de nuanțare. Este un maniheist înnăscut, dar și un „bolșevic anticomunist”, cum se exprima Adam Michnik, ADICĂ CINE NU ESTE CU EL , ESTE ÎMPOTRIVA SA. A jignit numeroși colaboratori evrei, numindu-i naționaliști de mucava, de parcă el nu ar fi de mucava, că nu-l văd eu înrolându-se și luptând cu pușca în mână împotriva vreunui dușman. Pe mine m-a încadrat la kaghebiști pentru că am studia la Moscova, nu știe că m-am și născut în Rusia, pentru a scăpa din Holocaust, nu știe că la Moscova au studiat mii de români , unii dintre ei, deveniți specialiști de înaltă clasă. Petru Clej face parte din categoria celor care consideră că istoria României începe în 1989, înainte era nimic.

Mai grav este că de câteva numere, chiar de circa un an publică , așa, cu o voluptate sadică, articole din gândirea unui savant, adevărat specialist în stomatologie și hipnoză, poet cu un singur volum, dr. Vlad Solomon, care s-a hotărât că meseria de profet este mai de viitor, decât de specialist în medicină. Omul a emigrat în Israel, ca și alți 300.000 de evrei din România, pe când avea 19 ani, vârstă la care eu aveam „nerușinarea” să merg la Moscova, ca studient cu note bune, la un institut dintre cele mai bine specializate în sinteza polimerilor și a cauciucului. Clej confundă cauciucul cu bâta de cauciuc sau cu anvelopele. Nefiind de acord unul cu altul, m-a eliminat de pe site, cu promisiunea că nu voi putea să postez ceva, nici comentarii, cât timp va trăi el. Eu îi doresc o mie de ani, mai mult decât lui Matusalem.

Revista ACUM este una dintre publicațiile online mult citite de români și de toți cunoscătorii de limbă română. De ce îl acuz pe Petru Clej? Autorul, Vlad Solomon, a devenit aproape o celebritate numai datorită poziției sale defetiste, oarecum calomniatoare la adresa unui stat creat prin eroismul sioniștilor. El preconizează dispariția statului Israel. Și Marx preconiza dispariția tuturor statelor. Vlad Solomon consideră că forța militară și morală a Israelului a scăzut, sprijinul american este discutabil, cauza dreaptă a palestinienilor le crează o psihologie de învingători, astfel că viitorul Statului lui Th. Hertzl este la mâna arabilor vecini, a teroriștilor, etc. Eu nu spun că am darul previziunii, numai Nostradamus avea asemenea pretenții și încă doi-trei, ca el, în istorie. Vlad S. este al n-lea prezicător-cobe. Nu întreb dacă are sau nu dreptate. Culmea este că destui israelieni îi dau dreptate. Dar am să-l citez pe Premierul Netaniahu, încomparabil față de incapabilul Olmdert., care mai deunăzi a spus că soarta evreilor din lume depinde de existența statului Israel. Pe cine provoacă profetul Vlad? Nimeni nu vrea să fie struțul care își ascunde capul în nisip, dar în Orient este un război continuu din 1948. Cu răgazuri . Concluzia ar fi că evreii mai un loc, undeva , pe lună, pe alte astre. Eu l-aș propune pe Vlad comandant în armată, cred că ar fi lichidat în două zile. Îi doresc o viață lungă, dar să-și trateze grava depresie de care suferă. În România, a spus, că nu-i place, unii l-au numit jidan. L-aș întreba, dar a reacționat? Shaul Carmel a refuzat să dea mâna cu CV Tudor. Nu am auzit de un gest memorabil al dr. Vlad Solomon pe parcursul vizitelor în România. A preferat să vină în Ereț și să plângă pe umărul conaționalilor, cărora acum le anunță dispariția Staului, într-un articol infamant „ Israel - numărătoare inversă” ( v. ACUM, din 14-21
noiembrie). De parcă am vorbi de al
treilea Reich, există o carte cu acest titlu.

În finalp- revista ACUM, așa cum este condusă de Petru Clej nu face decât să învrăjbească evrei cu evrei, români cu români, români cu evrei, deși se laudă că este prietenul „poporului” ca Marat,. Care popor? Din Basarabia? Din Israel? Din Diaspora evreiască, românească ? Nu în ultimul rând, este purtătorul celui mai abject limbaj auzit, citit de mine, a scos un cuvânt „moron”, m-am chinuit să-l găsesc în dicționar, înseamnă idiot din naștere. Pentru cine nu știe și a primit un compliment de acest gen să afle. Iar dialogul, noțiunea de dialog nu există la nivelul Clej, el are, precum idolii amerienieni, mereu dreptate, nu greșește nici o singură dată, este fie marțian, fie, are nevoie de o discuție amicală cu un psiholog. Într-un fel îmi este milă.



Boris Marian





PS. Vlad Solomon face referiri la dispariția Israelului ca stat, din presa israeliană, din afirmațiile nesăbuite ale unor politicieni de rang înalt. Dar amintiți-vă că și în România, sunt și acum oameni care visează o Transilvanie independentă, din rândul românilor. Ce facem? Să vorbească și ei, să se afirme, dar să nu ne împuie capulș și să ne terorizez prin reviste cu o reală audiență precum ... ACUM ( ori niciodată).

Boris Marian

27 nov. 2010

Niciun comentariu: