miercuri, 9 aprilie 2008

LEGILE ROMANIEI

text preluat de pe bocancul-literar.ro, cu acceptul autorului MARIAN BADEA

1. Legea şpăgii:
1.1.De vrei să trăieşti în această ţară,trebuie să înveţi să dai şpagă.
Corolar
1.1.1.Dacă nu vrei să dai şpagă eşti demn de cel mai adânc dispreţ.
1.2. Dacă vrei să trăieşti bine,trebui să înveţi să iei şpagă.
Corolar:
1.2.1. Dacă nu vrei să iei şpagă, ai grijă! Eşti tratat cu neîncredere şi poţi să-ţi rişti propria existenţă.


2. Legea sănătăţii:
2.1. Dacă te internezi în vreun spital de stat, asigură-te că ţi-ai cumpărat din timp, toate medicamentele necesare. Spitalul nu răspunde de nerespectarea acestei legi.
2.2. Dacă eşti internat în spital, respectă legea nr.1. Ai toate şansele să scapi teafăr.
2.3. Statul asigură o viaţă îndelungată bolnavilor care beneficiază de reţele compensate. Pentru aceasta, sistemul de sănătate este realizat astfel ca onorarea acestora să se facă după îndelungate alergături şi repetate scandaluri.
2.4. Să nu chemi Salvarea, niciodată, acasă. Rişti să fii abandonat pe stradă.
2.5. Incearcă să practici chirurgia în particular. Tarifele la „negru”, practicate în spitalele de stat sunt înrobitoare.


3. Legea învăţământului:
3.1. Procesul de învăţământ nu este prioritar. Cei care învaţă nu au nici o perspectivă. Se exceptează de la această lege cei care se încadrează în legea nr.1.
3.2. Invăţământul de stat nu este gratuit. Taxele percepute de şcoli sunt arbitrare, iar fondurile alocate de la Bugetul de stat sunt direcţionate pentru nevoile personale ale ministerului sau ale inspectoratelor judeţene.


4. Legea afacerilor externe:
4.1. Ministerul de resort poate să funcţioneze fără ministru. In lipsa acestuia, coordonarea ministerului se va face de către Preşedintele României.
Corolar:
4.1.1. Un ministru de externe trebuie să fie, neapărat, obedient stimabilului de la pct. 4.1.
4.2. In politica externă, prioritate are participarea la operaţiunile militare ale aliaţilor USA. Orice altă preocupare specifică ministerului de resort va fi tratată cu nepăsare.
4.3. După intrarea în Uniunea Europeană, nu ne mai interesează integrarea.
4.4. Consilierea cetăţenilor români aflaţi în străinătate se va face numai pentru cazurile de care se interesează presa.


5. Legea finanţelor publice:
5.1.Impozitele datorate statului sunt arbitrare. Cetăţenii şi le vor calcula singuri şi le vor achita numai la Trezorerii în monedă rotunjită, după cum crede fiecare.
5.2. Controalele desfăşurate la agenţii economici privaţi se vor solda obligatoriu cu amenzi. Se exceptează de la acest articol cei care respectă legea nr.1 5.3.Controalele desfăşurate la agenţii de stat se fac numai din considerente de ordin politic.
5.4. In mediile de afaceri vor fi stimulaţi îndeosebi cei care fac afaceri oneroase cu statul.


6. Legea justiţiei:
6.1. Justiţia este oarbă, deci nu se va face niciodată dreptate. Se exceptează de la această prevedere cei care respectă legea nr.1. Pentru ei dreptatea capătă conotaţii mai speciale; după caz.
6.2. Justiţia este subordonată direct Preşedintelui României.
6.3. Justiţia este o armă politică.


7. Legea apărării:
7.1. Apărarea trebuie să fie subordonată Preşedintelui României.
Corolar:
7.1.1. In caz contrar, ministrul apărării este suspendat.
7.2. Armata este permanent pregătită pentru o eventulă lovitură de stat.
7.3. Stagiul militar nu mai este obligatoriu. Ea este formată numai din profesionişti care ştiu să păstreze secretul afacerilor oneroase ale generalilor.


8. Legea administraţiei şi internelor:
8.1. Comandanţii locali ai poliţiei trebuie numiţi dintre cei care au relaţii strânse cu capii lumii interlope.
8.2. Cu toate că nu este necesar, poliţia trebuie să fie la datorie. Una dintre cele mai importante datorii este strângerea ilegală de fonduri.
8.3. Actele de tâlhărie şi vandalism se vor soluţiona numai dacă reclamantul aduce făptuitorul şi are dovezi clare împotriva sa. Se exceptează de la această prevedere făptuitorii care respectă legea nr.1.
8.4. Poliţiştii sunt obligaţi prin regulament să-şi desfăşoare serviciul în stare de beţie. De la nivel central se vor desfăşura acţiuni de control pentru a se asigura respectarea acestei prevederi.
8.5. Arestarea bandiţilor, a teroriştilor sau a evazioniştilor se va face numai dacă au fost luate măsuri temeinice pentru eliberarea lor ulterioară.
8.6. Anchetarea suspecţilor se va face cu pumnul şi palma. Se exceptează de la aceste prevederi cei care se dovedesc că au relaţii suspuse, pentru care se aplică art. 8.5.


9. Legea muncii, pensiilor şi protecţiei sociale:
9.1. Statul este interesat să depisteze cazurile de muncă la negru. Se exceptează cele prevăzute la legea nr.1.
9.2. Orice acord încheiat cu alte state privind migrarea forţei de muncă este dublat de utilizarea unor firme căpuşă care să încaseze taxe suplimentare ilegale de la cei interesaţi să muncescă în străinătate.
9.3. Pentru a nu încuraja cazurile de şomaj, protecţia socială este formală iar ajutoarele de şomaj nesemnificative.
9.4. Pensiile se vor elibera direct din bancă prin intermediul cardurilor electronice, cu condiţia ca pensionarii să stea la coadă mai multe zile pe lună pentru a-şi semna taloanele de pensie şi să dovedească astfel că nu au murit.
9.5. Dosarele de pensii pe caz de boală sunt aprobate numai pentru cei ce respectă legea nr.1.


10. Legea economiei şi comerţului:
10.1. Sunt încurajaţi să încheie contracte de achiziţionarea şi vânzarea de energie electrică numai băieţii deştepţi din energie, agreaţi de Preşedinţie. Pentru ducerea la îndeplinire a acestei legi, Parchetul va proceda la anchetarea tuturor celor ce nu au avizul direct al preşedintelui României.
10.2. Sunt încurajate să achiziţioneze energie electrică ieftină, numai firmele care sunt agreate să exporte carne de pui în Europa.
Corolar:
10.2.1. Dacă aceste firme au excedent de energie electrică ele o pot revinde foarte scump, în beneficiul propriu.


11. Legea transportului şi a drumurilor:
11.1. Drumurile se construiesc cât mai prost.
Corolar:
11.1.1. Dacă nu se respectă această lege sau dacă ministrul de resort face dezvăluiri în legătură cu unele contracte păguboase, el este înlocuit din funcţie.
11.2. Transportul pe şoselele patriei se face numai cu autoturisme autohtone la prima mână, foarte poluante.
Corolar:
11.2.1. Dacă se intenţionează achiziţionarea de autoturisme la mâna a doua, nepoluante, ele vor fi taxate obligatoriu la vamă, într-un mod descurajator.
11.3. Ministerul de resort este conceput ca fiind cel mai prolific în domeniul lucrărilor publice prin care se devalizează statul.

Un comentariu:

Marian Badea spunea...

Bată-te să te bată, domnule Nicolae ! Am uitat de lucrarea asta. Datorită domniei tale, am tras o porţie de râs... Că numai de râs mai putem avea parte ! Să vedem cât mai ţine ...

Mulţumesc.