marți, 20 octombrie 2009

De la Marick

“Omul face cel putin un inceput pentru a-si gasi sensul existentei sale umane atunci cand planteaza copaci ce vor deveni umbrosi sub care stie f. bine ca-el personal-nu va sedea niciodata”.D.Elton Trueblood
Vietile noastre sunt imbunatatite prin contributia celor care au trait inaintea noastra. Multi barbati si femei au dat mai mult decat au luat vreodata de la societate, si acum noi ne bucuram de recompensele celor facute de ei. Unii oameni au fost inflacarati de un spirit de a infrumuseta lumea si au plantat copaci care traiesc 200 de ani. Altii au compus muzica ce ne vorbeste dintr-o alta generatie, iar altii au stabilit o (forma de) guvernare care ne ghideaza principiile dreptatii. Ei ne-au dat atat de mult,fiindca stiau ca sunt parte a comunitatii si a lumii.

Cei mai multi dintre noi nu putem aduce contributii atat de mari incat sa ne faca celebri, dar ne imbogatim vietile atunci cand contribuim in mod benevol pentru a ne imbunatati comunitatea si (astfel si) lumea. Asta si facem atunci cand ne salutam pur si simplu vecinul, cand participam in mod voluntar la curatenia parcului local. Si noi am infrumusetat si ne-am adus propria contributie in lume, si asta ne da un simtamant de impacare si de respect de sine.

Niciun comentariu: