miercuri, 4 noiembrie 2009

am citit: dulush.wordpress.com

Idealistii au schimbat lumea!


Imi este frecvent reprosat faptul ca sunt prea idealista, mult prea visatoare … pun sperante in oamenii care nu pot livra calitatea sentimentelor pe care o caut, astept idei geniale din partea celor mai putin atenti, refuz cu indarjire ca accept ca “traiesc intr-o tara saraca”, “in deplin colaps”, “in care lucrurile nu mai pot fi schimbate”.
Celor mai realisti decat mine, ma vad nevoita sa le raspund: “Doar – si exclusiv – datorita visatorilor am reusit sa evoluam”. Care credeti ca au fost primele pareri despre cei care au spus ca pot crea: o masina care sa zboare, sa mearga pe apa, sa mearga sub apa; un telefon fara fir, un calculator in care sa stocam date personale, un spatiu virtual in care sa comunicam, etc. ?!?
Nu consider ca persoanele respective au primit aprecieri pozitive, nu cred ca s-ar fi calificat la un credit pentru IMM-uri in ziua de astazi…
Sintetizand, acesti oameni au fost pusi in fata unor ziduri incredibile ale realismului si refuzului in fata schimbarii, au fost considerati “nebuni, neseriosi, necopti”. Cu toate acestea, au reusit sa demonstreze corectitudinea gandirii lor si ingustimea mintilor care ii combateau.
De ce? Pentru ca nu au incetat sa viseze. Au stiut foarte clar ce isi doreau si si-au focusat toata energia in obtinerea scopului respectiv.
Sarind de la un subiect la altul, tocmai citesc o carte care ii apartine lui Al Ries si care se numeste Focus. Trecand peste nenumaratele exemple de afaceri care au prosperat pentru ca si-au gasit un focus restrans sau afaceri care, dimpotriva, au falimentat pentru ca si-au pierdut focusul si au inceput sa produca mult prea multe categorii de produse, cartea explica un adevar universal valabil: FOCUS.
Este esential si se poate concretiza in 3 pasi:
1.Stii ce vrei? Gandeste-te bine, fa un exercitiu de imaginatie, gandeste-te ca esti in acea masina in care doresti, ca ai functia la care visezi, ca locuiesti in casa pe care ti-o doresti, etc.
2.Fa-ti cateva obiective de viata – foarte clari – si lupta pentru ele.
Ca o paranteza, Bob Proctor – autorul filmului si cartii The Secret – spunea ca in viata, banii nu trebuie sa fie niciodata un focus, ei trebuie sa fie mai degraba o consecinta a prosperitatii, dar aceasta din urma ar trebui sa cuprinda toate aspectele vietii.
3. Nu iti pierde rabdarea! Bineinteles, cu cat esti mai ambitios – nu e o regula absoluta – ca atat va fi mai complicat drumul pana la obiectivele tale. O sa fie si momente de cumpana, momente in care vei cadea, in care te vei gandi ca nu vei ajunge la ce iti doresti – important este sa nu le lasi sa iti guverneze viata! In definitiv, ce altceva avem de facut decat sa incercam? Nu este asta datoria pe care o avem fata de propriile persoane?

Niciun comentariu: