miercuri, 10 februarie 2010

am citit: octav simion

Reîncarnare

mi-au fost refuzate cuvintele
la un tribunal al cuvintelor.

procurorul m-a acuzat
de folosire deja folosită
ploile au mai fost,
moartea e dată oricui.

dar viaţa, mă apăr eu,
aceea pe care o slujesc
cu întreagă moartea mea,
cine?

mi se reproşă atunci
că însăşi moartea-mi
fusese trăită deja...

3 comentarii:

teodor dume spunea...

acest poem l-am citit, nu de mult, sub semnătura lui Petrea Stefan, pe roliteratura.ro, şi nu ştiu care e autorul real şi care pseudonimul.
poemul promite. ba chiar am venit cu sugestii în a elimina *al cuvintelor' din versul doi, pentru că se subînţelege şi nu era necesară accentuarea. desigur am mai propus şi altele, printre care finisarea versului prim din ultima strofă. zgârâie rău în forma de faţă *mi se reproşă atunci*
varianta mea era

*mi s-a reproţşat atunci
că însuşi moartea-mi
fusese trăitădeja...*

în rest un text plăcut.
felicit autorul, oricare ar fi el

şi totuşi...
care e numele real?...

multăstimă,
teodor dume,

nicolae spunea...

mie nu-mi place titlul. am remarcat acest poem pentru chestia cu moartea traita deja. in varianta aceasta am intervenit eu "moartea-mi" in loc de "moartea mea" si niste virgule.
TeoDu, daca autorul si-a ales un pseudonume, ce conteaza cine este de fapt? conteaza ce spune.

p.s. intrucat stiu ca vei citi acest comentariu, as vrea sa-ti spun ca am ales sa nu te comentez deoarece mi-e teama de asprimea cu care vin in contact cu ceilalti. este pentru ca nu vreau sa te pierd. sunt bucuros ca ai ales sa postezi pe fm, dupa ce in ultimele zile ai postat doar pe blogul propriu. inseamna ca nu esti suparat. poate doar dezamagit. imi place sa cred ca textele aduse in acest spatiu intelese ca un intreg actioneaza asupra felului tau de-a fi, fel pe care-l urmaresc. sa stii ca nu m-am speriat cand ai scris: "nu pot schimba nimic" schimbarea lumii este un proces de secole. sa mergem inainte fara sa visam la capatul drumului fiindca nu noi vom ajunge acolo.
cu drag,
n.

teodor dume spunea...

mulţumesc, nicolae pentru răspuns.
deşi sunt foarte aglomerat o să încerc să postez pe forta morala dintre cele mai bune texte ale mele, şi evident şi ale altora.

îmi place blogul acesta
şi doresc să devină unul bun şi să se evidenţieze, faţă de altele, prin ceva bun.

cu prietenie,
teodor dume,