luni, 31 martie 2008

"FORTA MORALA" arata cu degetul

(1)

Orice sunet poate fi muzică.
De la un timp suntem agresaţi de o muzică pusă în circulatie de oameni iresponsabili. Din dorinta lor (fireasca, daca ne gandim bine) de a castiga bani multi rostesc la urechea unora cuvinte ce fac rau societatii noastre. Cantecul miresei s-a redus la “baga mana-n buzunar/ da bacsis la lautar”. Muzica a devenit alba–neagra, in sensul ca langa lautari stau oameni platiti sa arunce cu bani. Tocmeala este primita doar ca dedicatii.Muzica actuala invita la dezmat si degradare morala, la infractiune.Societatea civila a reactionat de multe ori. Dar a gresit de fiecare data sa identifice muzica proasta cu maneaua. Apoi cu tiganii. Si s-a ajuns ca Romania sa fie considerata “tara manea”. Am ajuns la apogeu (nu dau exemple concrete, fiindca se intalnesc peste tot) si aceaasta muzica trebuie oprita.
Lautarul (artistul?) trebuie responsabilizat. Cuvantul cantat este implicit poezie, deci obligatiile sunt cu atat mai mari.
Observ ca se emit cuvinte pentru urechea celor cu bani si nu se constientizeaza implicatiile ulterioare. Lui Becali (cel care are pretentia sa conduca Romania) i s-a cantat: ”Liga campionilor/ interzisa ciorilor”! Iar el, cu siguranta, a aruncat bani grei. Nu ma deranjeaza daca asa se excita omul, dar sa nu razbata dincolo de acei pereti mascarada in care se complace. Si eu pot chema un scripcar si-l pot plati sa-mi cante ce-i dictez. Dar cuvintele nu trebuiesc puse in circulatie fiindca pot deveni arme cu care oamenii ajung chiar sa se omoare intre ei.
CNA, Protectia consumatorului si alte organisme trebuie sa intervina cu amendarea celor care pun in circulatie texte imorale. Cu banii stransi sa se publice carti.

(2)
Accentuarea saraciei la limita lasa sa se intrevada un orizont ingrijorator. Speranta vine inspre oameni imbracata-n haina norocului sau a lui Dumnezeu (care–ti da, dar nu-ti baga-n traista!). Cei “sapte ani de-acasa” au devenit exceptii. Si asta fiindca oamenii nu sunt pregatiti sa devina parinti, nu au timpul fizic pentru a se ocupa de copiii lor sau nu le pasa de educatia acestora. Inca de la 5-6 ani putem banui cine va ajunge peste ani infractor sau va ingrosa randul oameniilor de nimic.Este imperios necesar sa se intervina.
“Forta Morala” propune ca primul an de studiu sa devina un an de recuperare a celor 7 ani prin: instituirea de grupe de 4-5 copii, timp de un an, fara constrangeri informationale.De asemeni, trebuie implicata mama copilului prin acordarea de recompense materiale substantiale pentru oricine obtine rezultate foarte bune la invatatura.

(3)
Bugetul tarii este inteles de popor ca fiind un sac care se umple abuziv si este inconjurat de hoti, fiindca nu se procedeaza la transparenta lui. Sectoarele care-si primesc cota demonstreaza de ani de zile neincrederea in el, deschizand birouri de supracontrol. Nu exista o gestiune clara astfel incat orice contribuabil, cu ajutorul numelui, CNP sau CUI sa poata verifica daca sumele sale au ajuns la destinatie.
Cei care obtin pozitii de decizie emit legi prin care poporului i se impun incontinuu noi biruri. Aceste legi (dispozitii, o.d.u.) nu au fost popularizate inainte de a se face alegerile.
Orice bir cat de mic este un abuz daca nu s-a obtinut si acordul cetateanului.
Numarul celor care primesc salarii din “sac”, precum si valoarea acestora este o problema publica si trebuie rezolvata prin consultare populara.
Este imoral orice salariu (luat din sac) daca depaseste cu 30% media salariilor celor care contribuie la acest fond.S-a creat o moda in a aplica amenzi cetateanului. Daca traversezi strada, chiar daca te asiguri bine, (strada-un spatiu public) esti amendat (un proprietar nu este atat de rau cu cineva care-i calca proprietatea, daca are omul nevoie, ii lasa o carare de acces.). Daca te certi cu nevasta si cheama politatiul, iti da amenda (in fond, tot ei). La fel, daca strigi pe strada, dai muzica mai tare, etc. Acestea sunt nereguli si trebuiesc corectate, dar, pentru numele lui Dumnezeu, sa se termine cu amenzile! Omul sa fie intai mustrat, iar, daca nu se corecteaza si nu se corecteaza, sa fie pus la o munca in folosul comunitatii.
Sunt oameni platiti care stau toata ziua la panda sa dea amenzi. Si li se da si lor o cota, deci au si interes personal!

(4)
Un cetatean se plangea ca un om l-a inselat nerestituindu-i o suma cu care a fost solicitat sa fie imprumutat. Acela a vrut sa-i lase buletinul, dar nu i l–a oprit, a avut incredere. A retinut doar ca se numeste Ghinea Vasile. Patrula de politie solicitata a dat din umeri. Ei nu detin date decat daca li se ofera adresa exacta. Si mai sigur daca ar fi avut CNP-ul. Un om nu se gaseste dupa masura pantofului sau rizurile pe care le lasa pe zapada, daca are vreo alunita sau daca e span, daca are porecla sau n-are un deget, daca e rarait sau cu ochii albastri. Dupa mii de ani cel mai bine este cand infractorul se preda singur. Daca trece pe strada o uniforma a autoritatii nu se implica nicicum, chiar daca este in timpul serviciului. Lasa oamenii sa se omoare intre ei, pe unul il ia salvarea, iar celalalt, daca se preda, este incarcerat. Daca fuge, duca-se dracului, il prindem noi altadata! Sau prinde pe altul si o sa recunoasta toate relele. Desigur ca exista si exceptii de la aceasta regula si acestea au fost prezentate opiniei publice.Dar patrula a stiut sa-l lamureasca pe pagubit! "D-ta esti vinovat: de ce i-ai dat?"
Forta Morala a intrebat oamenii: ”In absenta fortelor justitiei ar fi:
- mai rău?
- mai bine?
- la fel?"
Justitia pune deliberat oamenii in situatia de a-si face singuri dreptate. Ca-n trib! Cetateanul plateste armate de oameni pusi sa pazeasca si sa-i asigure linistea, dar acestea se dovedesc incapabile sa inteleaga legile si spiritul lor. Se-nmultesc raufacatorii care sfideaza oamenii cinstiti spunand ca lor nu li se poate intampla nimic. In inchisori mananca si dorm pe degeaba (trai neneaca!), se scolesc, adica invata cum sa nu mai fie prinsi! Oamenii cinstiti ii stiu sau ii simt si fug din calea lor. Isi abandoneaza treburile, renunta la sine numai sa fie linistiti. Daca un om paraseste un local fara sa-si bea paharul tocmai cand a intrat un smecher, avem de-a face, oare, cu ceva ilegal? Sau e vinovat fiindca n-a dat buna ziua la plecare? Cui sa se planga? Se spune ca sunt tari unde politistul este chemat sa apese pe intrerupator fiindca persoanei respective ii este teama. Si vine politistul si stau de vorba un timp pana se linisteste, ii da un bulin, eventual ii citeste poeme scrise de autorul preferat, poate chiar i le recita!…La noi justitia este din ce in ce mai neputincioasa, ca si cand n-ar fi! Iar acesta este un fenomen!
Dar… are activitate! Povestesc oamenii cum tabara pe cate-un om amarat care vinde pe marginea drumului flori de tei sau urzici. Ieri a fost amendat un mos care venise la oras cu niste haraci (e timpul haracilor!). I-a citit dintr-o cartulie cu paragrafe subliniate cu rosu. Se pare ca exista legi care interzic fel de fel de lucruri. Amenda a fost cu certitudine mai mare decat luase el pe marfa. Mai trebuie sa dea si ceva din pensie… Haideti sa iesim noaptea cateva sute de metri pe strazi, cine are curaj? Va asigur ca nu veti intalni politisti. Daca o fi vreunul din intamplare, o sa va ceara buletinul si precis nu-l aveti, fiindca ati iesit in papuci si-n pijamale…Cei care sunt platiti cu bani grei sa ne apere sau sa ne vindece, nu fac nimica! Decat daca vii cu sacosa plina (la ei, la oamenii cititi, scoliti, deci oamenii superiori!) Asa cum faceam cand eram salbatici si mergeam la vraci sa ne obliojeasca ranile. Ii duceam o caserola cu lapte prins, din ala cu galbeneala deasupra, sau un san cu fructe proaspete, eventual si o ciozvarta din caprior. Si nu fiindca cerea, te simteai tu ca om, trebuia sa traiasca si el, nu? Doar alerga dupa ierburi doar de el stiute, le descanta, facea incantatii, uite-l cum danseaza si naduseste in jurul fierturii…
Forta Morala sustine idea ca trebuie sa dispara orice obligatie financiara a cetateanului catre Stat. Statul sa existe prin donatii si voluntariat

(5)
Pe timpuri muncitorii lucrau si cantau. Astazi, daca-i pui sa faca ceva, le tremura mainile de stres, mai rau strica, lucreaza de mantuiala, in dusmanie. Sunt scarbiti, disperati si incruntati. Normal ca-l nemultumesc pe cel care plateste. Procesul va continua, dar ei nu se vor linisti.
Liderii sindicali din tara cred ca semneaza state de plata ascunse intrucat activitatea lor este mai curand o diversiune pentru a lungi boala, decat de-a o vindeca.Guvernele de dupa revolutie au ascultat de comanda unor voci internationale: faci asa, maresti asa. In loc sa se plece de la salarii, s-a marit gazul, curentul si benzina pic cu pic. Guvernantii nu stiu ca muncitorul nu va cere singur salariul ca-n UE. El asteapta cuminte sa i se dea. Nu stie nici el ca acesta nu i se va da niciodata, ca-l va primi doar unu-doi dintr-o mie. Cand va afla va fi foc si varsare de sange.
S-au vandut fabricile pe nimica, iar cei care le-au luat au castigat imens prin vanzarea fierului vechi. Dupa revolutie se spunea ca statul pune conditia sa nu fie dati afara muncitorii. Astazi, schimbul unei zone industriale poate fi urcat lejer intr-un autobuz, cand pe timpul impuscatului mergeau pe scari in siruri de autobuze.
Poporul roman poate si sufera mult.
Unii spun ca-n alte tari e altfel. Altii ca nu. Dintr-o dorinta de pace poporul nu a respins idea de a intra in randul tarilor civilizate. Astfel a intors curul rusilor cu gandul ca va avea multa hrana. Ca nu va mai suferi de foame. Ar munci dar n-are unde. Ar munci dar sa fie platit si tratat omeneste.
Forta Morala crede ca intrarea in UE va aduce romanilor si mai multa suferinta. Si nu o zi, o luna. Ci zeci de ani. Cum sa concureze romanul cu neamtul care scoate pe banda o camasa la trei minute, iar el nu reuseste sa bage nici in ac? Cand la Discovery in doua ore o echipa de patru insi face un proiect si-l executa construind o dracovenie de masina in cimitirul de masini, iar noi nu mai gasim cheia de 13 fiindca a bagat-o cineva in buzunar, cand 13 oameni de la RAM n-au reusit intr-o zi sa sape un metru de sant?? Cum sa vinzi rame din lemn cand geamul costa mai mult decat poti cumpara de la piata unele facute de chinezi? Cand merele de la Vernesti sunt mai scumpe decat portocalele din Grecia? Cum sa cresti pui cand americanii le vand mai ieftin decat costa transportul de-acolo pan-aici?
Poporul roman va trebui sa puna osul la treaba, veti striga. Chiar asa sa fie?. Cineva a spus: “Fereasca Dumnezeu sa ajunga proletarul boier!”. Si Dumnezeu nu ne-a ferit. Traim astazi drama umilirii muncitorului roman printr-o plata mizerabila.
Civilizatia a ajuns intr-un punct culminant. Omul a devenit rob si, daca nu-si asuma aceasta conditie, trebuie sa i se faca dreptate. Poporul roman refuza instinctual sclavia.. Forta Morala se pronunta impotriva acestei forme de viata si este preocupata sa stranga informatii pentru a interveni fara mila.
Daca Dumnezeu a facut pamantul, fiinta umana este mostenitoare de drept al acestuia. Forta Morala cere impartirea pamantului tarii la numarul de vieti. Pamantul sa nu mai fie niciodata obiect de tranzactie. Sa lucreze natura si Dumnezeu pentru om.

(6)
O societate absolut civilizata, daca are un singur om nevoit sa intinda mana, inseamna ca este bolnava. Civilizatie sa insemne, oare, doar luminile orbitoare si pavajele spalate cu detergent, expozitiile si liberatea de a spune orice intr-o piata publica? Pe timpuri, cand se controla o fabrica oarecare se vizita intai wc-ul. Cum arata acesta, asa era si fabrica.
Civilizatia se termina la marginea comunitatii. Oamenii, daca vor sa faca ceva, sa nu se limiteze la a asfalta strada principala si-a o spala din ora-n ora. Stimez un om si-l consider superior in masura in care-i vad atitudinile fata de cei mai simpli dintre semeni. Inainte vreme regii se deghizau in cersetori si colindau strazile pentru a lua pulsul poporului.
Visez si eu s-ajung la Paris, sa ma dau uta in leaganul civilizatiei. Dar nu urcandu-ma in turnul cel faimos sau facand pasi pe malul celebrei ape. Mi-ar placea sa colind marginile orasuluii, sa vad oamenii de-acolo, daca se spala seara inainte de culcare, ce tigari fumeaza, unde-si lasa excrementele, sa vad cati bani au si ce mananca.
Singura institutie care poate sa scuteasca fiinta umana de umilinta intinderii mainii este nucleul numit biserica. Forta Morala cere bisericilor sa se implice in vindecarea fizica a poporului construind in jurul lor constructii simple cu dusuri, paturi si de-ale gurii. Unde omul obidit de soarta sa-si gaseasca refugiu.
Iar preotii se se transforme din prea sfintii in modele de moralitate. Sa nu mai spuna poporului ce sa faca, ci sa faca ei mai intai, iar oamenii sa-i urmeze simplu, firesc.

(7)
Iar s-a a scumpit painea!
Era 0,42 si-o vindeam cu 0,45 lei.
Cand apare masina cu paine stie toata strada. Este evenimentul cel mai important al strazii mele. N-apuc sa le asez in raft ca se si formeaza randul!
- Stiti… imi pare rau ca va anunt, am primit painea… scumpita!- Ce bine-mi pare! se-aude vocea unei batrane. De-abia nu mai strigati dupa mine sa-mi dati restu’!
Forta morala isi face loc cu greu in sufletul oamenilor.A fi moral a devenit deja un eroism.
Privesc acesti oameni ca pe un barometru.
In dreptul gemuletului am asezat special un bol cu bomboane ordonate aparent dezordonat. Una este asezata mai cu mot. Cum intorc spatele sa iau painea, dispare si bomboana! Hai, pe un copil il inteleg, dar si… respectabila doamna?
Oamenii fac haz de necaz. Nu le-am mai spus ca painea este si mai usoara si mai stramba. Ii las pe ei sa descopere. Daca!
In ce priveste moneda aramie de 5 bani?! Pai... am ieftinit uleiul!

(8)
Cautam un avocat sa ne ajute sa dam Parlamentul in judecata fiindca trimite unde radio-tv fara sa li se solicite acest lucru, ba chiar cere si bani pe ele. Pentru stiri platim fiecare la casele noastre.. De cate ori vor sa platim balivernele cu care ne-mpuie capul? La bodega vorbim noi si cantam. Rar ascultam la caseta
.Bagam de seama ca prea ne cred prosti. Vreo 20 sunt hotarati sa mearga la doctor dupa tidula stampilata si apoi la tribunal. Cica, daca–ti intra undili-alea-n cap, impotriva vointei tale, sparg toate barierele si fac harcea-parcea creierul.
Fiecare duminical are inceput cate un proiect sa devina miliardari in euro si nu le reuseste deloc, fiindca mintea li s-a blocat brusc. Ei zic ca ar fi de la unde!
Mie imi este incalcata proprietatea de undele distrugatoare. Cer retragerea sau, daca nu pot sa ma ocoleasca, sa mi se construiasca un bar la subsol si le las sa le circule cum vor pe deasupra.
Am cerut duminicalilor sa lase parlamentul sa lucreze dar ei, nu, ca aia nu lucreaza, “dorm”! Acum… alta belea. Luna cea mai calduroasa a anului vor s-o intituleze “luna excrementelor”, si-n fiecare zi sa lase la usa celor care mananca cacat si nu le miroase gura cate o punga cu fecale proaspete. Vor si la usa celor ce se-ndeltnicesc cu primirea de foloase necuvenite.

(9)
Iisus a fost un model de frumusete umana. Atitudinea Lui nu am intalnit-o nici macar la cei 12. De aceea pamanteanului ar trebui sa-i fie iertata (probabil) partea de imperfectiune.
Lumea se dezvaluie fragmentata, cu indivizi care nu fac pasul spre ceilalti decat pentru a acumula foloase. Pe fata, la lumina zilei, pun in miscare masinatiuni sa lucreze performant pentru ei. Asa s-au acumulat pozitii si averi (pe care oricum le degradeaza timpul!) Mi se pare ca asist chiar la un asediu al portii eternitatii - se vrea cu de-a sila sa se intre-nauntru.
Eterne raman doar acele creatii care ajuta omenirea cu ceva, cu cat de putin.
Civilizatiile au abrogat pedeapsa capitala, tocmai pentru a nu omori un nevinovat din greseala. Poporul roman discrimineaza tiganii intr-un hal fara de hal. Am vazut la televizor cum au venit cu buldozerele peste ei si i-au gonit de nu se mai stie, dupa ce-si facusera si ei cuib sub poduri sau in rampele de gunoi. Poporul roman are grave probleme de educatie, are o mentalitate de om salbatic fiindca victoriile (in special cele marunte) au determinante forta si imoralitatea.
Omerirea alearga disperata dupa o iubire. "...Nimic nu e" nici daca moralitate nu e. Ori Dumnezeu. Cand EU nu insemni doar tu, ci si el. Frumusete umana absoluta este cand Eu insemnati voi toti, iar eu ma las intentionat la urma.
Daca nu facem pasul acesta de a iesi din noi, daca nu daruim incontinuu tot ce avem mai frumos si mai bun, vom ramane cantonati definitiv sub prima treapta a civilizatiei. Unde-si tine maturile femeia de serviciu!

(10)
Eu nu vreau nimic pentru mine. Cu ajutorul lui Dumnezeu am scris o carte si am crescut 3 copii. Sunt inconjurat de oameni care ma iubesc, daca mor maine, mor cu fruntea senina fiindca am slujit o idee.
Daca am initiat aceasta actiune, probabil vrea Dumnezeu ca cineva ridicat tocmai de jos, de la marginea lumii, care a trait saracia si umilinta zi cu zi, sa arate cat de stramb este construita lumea de azi.
Asadar, eu nu-mi fac decat datoria.
Dupa ce vei afla, Omule, si vei continua sa nu faci ceva pentru binele omenirii, dupa puterile tale, vei fi vinovat cu premeditare.
Forta Morala s-a nascut pentru binele omenirii si nu cere nimic nimanui. Oamenii se irita si vor pune intrebari. Cand se va regasi in ea, atunci Forta Morala ii va inflori brusc, precum caisii primavara.
Omul moral este un fel de calugar in multime care nu acumuleaza decat strictul necesar.
Forta Morala va deveni stacheta modelului superior de fiinta umana, si, in sute de ani, intr-un process firesc si nevinovat, va fi o forta. Va tine drept echilibrul istoriei, nu va mai permite revolutii sau rasturnari de sistem, va veghea ca fiecare om sa se-mbogateasca oricat, daca este cinstit, iar cei saraci nu vor mai fi coborati sub demnitatea umana.
Oricine poate rosti: “Sunt Forta Morala”.
Astazi rostesc eu,
Nicolae Tudor

(11)
Deocamdata omul de spirit pune intrebari: ”De unde vin copiii?”. Maine va afla si raspunsul genial al intrebarii “Pe unde ies copiii?”. Omului de spirit nu-i pasa de toate cate sunt si se intampla cu el. Isi plange nefericirea aratand intr-un fel cu degetul: “Nici nu stiti ce pierdeti ca eu sunt trist!”. Sau cauta sa-si rezolve problemele cu fericirea personala.
Pe mine ma doare ca lumea in care traim este stramba. Dumneavoastra o priviti, si vi se pare probabil interesanta, fiindca seamana cu Turnul in Pisa? Solutiile pe care le aveti de prea multe ori sunt solutii ingenioase la probleme de genul "cum sa mai legam drobul de sare?”
Forta Morala nu are nevoie de multi oameni, iar procesul ei de dezvoltare va dura sute de ani. Nu va iesi pe strada sa darame ceva, si nu se va implica in conducerea tarii.
Forta Morala vine cu mult din urma si va trece inainte cu un pas. De aceea este si greu de inteles
. Eu sunt chemat sa stabilesc regulile si nu le voi bate in cuie fiindca iubesc democratia, pe partea ei de morala. Si libertatea.
Si-mi este tare greu fiindca sunt “singur si piezis”.

(12)
Forta Morala vrea ca omenirea s-o ia de la inceput, cand nu exista comunism sau filozofi celebri. Fiindca exista extrem de multi oameni care cred ca evolutia statului s-a facut gresit. Filozofiile despre lume si viata apartin unor oameni diversi si acestia au fost influentati de locul si timpul in care au trait. Una e sa gandesti intr-o tara neutra, care nu cunoaste dezastrele razboaielor, alta e sa apartii unei rase care se crede superioara, una e sa fii bogat, alta sarac, etc
Filozofia spune ca adevarul apartine celor ce detin puterea (logic, cand aceasta a fost investita prin vot). Se mai spune ca adevarul apartine jumatatii (?) care realizeaza progresul societatii (aflata in conflict cu masele). Ce ne facem cand legile impuse de cei bogati si puternici sunt o tesatura imorala? Pe omul simplu nu-l intereseaza plus valoarea care intra in buzunarul proprietarului de productie, doreste doar ca partea sa de efort (componenta a valorii) sa fie corect (uman) evaluata. Cel ce munceste doreste sa nu fie sclav, respinge sclavia instinctual, adica sa nu-i fie atinsa demnitatea umana si minimul bunastarii materiale. El face deseori observatia ca acumularile obtinute dupa 89 sunt scandalos de imorale - rezultatul exploatarilor de tot felul, a smecheriilor politice, bancare sau contabile, concurentelor neloiale si a valorificarii obiectelor de proasta calitate.
Toate aceste nemultumiri sociale ar fi putut sa le rezolve puterile succedate la guvernare, justitia sau opinia publica. Oamenii isi exprima neincrederea in orice institutie din Romania. Justitia – prima care ar fi putut corecta - nu se implica deloc - peste Legea ilicitului s-a asternut demult praful.Are dreptul un om sau un grup de oameni sa ceara luarea de la capat? Poate sa duca undeva actiunea Fortei Morale? Are ea dreptul sa judece sau sa ceara corectare morala? Iata cateva intrebari.
Sa facem un scenariu imaginar: Intr-un cartier oarecare exista un individ certat cu morala, care sfideaza oamenii si legile - prin spatele asigurat in structura politicului si a autoritatilor. Acesta probabil face numai smecherii, exploateaza oamenii, acumuleaza imoral averi. Oamenii stiu exact cine e si cum sta treaba. In acest caz poate interveni Forta Morala printr-o actiune de corectare cu implicatii spectaculoase. (Mult mai bland decat va face-o Dumnezeu prin Apocalipsa!) Intai cere individului printr-o scrisoare sa-si corecteze imaginea publica intr-un termen oarecare de timp, scrisoare pe care le o va ignora. In acelasi timp va informa presedintele tarii, guvernul, presa, politia, etc. Dupa trei luni (sa zicem) FM trimite 500 de scrisori locuitorilor ce-l inconjoara pe individ. Si le va spune: ”Oameni buni, cetateanul x se face vinovat de asta, de asta si de asta. Noi, FM, i-am cerut sa se corecteze. Daca a facut-o, dv. stiti mai bine. Va cerem sa-l judecati fiecare si sa ne spuneti ce sa facem cu el?” Si oamenii vor raspunde: a, b sau c. Daca individual in cauza este un om normal se va corecta cu siguranta. Fiindca daca legea nu vrea sau nu poate, o facem noi, oamenii morali. Efectul este colosal: de-a doua zi, vazand ce s-a intamplat, oamenii vor sta cu gura pe el: “Ma, nenorocitule, daca te scapa frac-tu sau nas-tu de belea, sau io cu banii, de astia nu mai scapi!”. Inchipuiti-va, doar v-am invitat sa va inchipuiti, ca o astfel de actiune ar avea lor simultan in 40 de orase ale tarii? Lumea s-ar schimba vazand cu ochii. Astfel, cei care sunt capabili si se-mbogatesc cinstit, vor trai nederanjati de nimeni, iar cei pe care Dumnezeu nu i-a inzestrat cu spiritul afacerii, isi vor accepta soarta si nu vor mai iesi in strada sa faca revolutii.
Oamenii asteapta o schimbare urgenta. Chiar de maine.FM nu se mai poate opri, intai se va organiza in ONG. Ideile ei sunt sustinute de 75% dintre oamenii simpli. Eu, Nicolae Tudor, am curajul sa spun ca sunt moral, iar cei care ma cunosc vor confirma sau nu.
Vreau sa nu mai fie saracie iar fiinta umana sa nu fie exploatata. FM duce in spate povara saraciei romanului care este ingenuncheat. Adus la orase, asezat unul peste altul, intoxicat cu manele, alcool contrafacut si multe altele. Intr-o tara a birocratilor (de peste 4 ori ai multi decat in Japonia!), obligat sa cumpere servicii peste castigul lui, cu doctori haini care asteapta sa cada la pat si sa le ia agoniseala de-o viata. Fiinta umana are alternativa sa o ia de la capat pe un hectar de pamant si sa munceasca doar pentru ea. Fara sa fie nevoita sa cumpere sau sa vanda ceva.

(13)
Saracia s-a intins ca o pecingine. Oamenii ies din case si cauta de munca in zadar. Rar gasesc sa munceasca pe la unu si altul cu ziua. Seara se reintorc la culcus si se alatura perechi, perechi. Singuri si disperati. A face dragoste a ramas cea mai simpla si dumnezeiasca bucurie (unde mai pui ca este si gratis!). Sexul a capatat proportii inimaginabile, a devenit idealul multora, preocuparea dominanta a tinerilor. Bucuria orgasmului a luat multora mintile, incat intind mana instinctiv precum copiii dupa bomboane.
Forta Morala crede ca scoala, medicii si ceilalti factori educationali nu s-au implicat suficient pentru ca fiinta umana sa aiba discernamant in momentul crucial al conceptiei. Se procreeaza copii cu inconstienta, asistam la inmultiri alarmante in mediul celor foarte saraci.
Prea multe fiinte nevinovate sunt, astfel, nevoite sa-ndure pe nedrept existente de chin. Daca exista dreptul la procreare, este imoral sa aduci pe lume copii care vor suferi.
Forta Morala propune intesificarea educatiei tuturor posibilelor mame, iar persoanele care nu au discernamant sa fie identificate. Cu ocazia nasterii celui de-al treilea copil, Forta Morala propune sa se-nchida “robinetul”.

(14)
Presa afirma ca singurele afaceri rentabile din Romania sunt cele care se fac cu statul. Aflam astfel ca firme specializate aduc cantinelor scolare, creselor, caminelor de batrani, cantinelor de saraci, poate si armatei, cartofi de doua ori mai scumpi decat se gasesc pe piata. In meniurile respective intra si parfumul frantuzesc!
Guvernul acorda de cativa ani bonuri de masa pentru angajati. Niste animale mizerabile, cu chip de om, care conduc unitatile economice ale tarii, pe scurt “desteptii contemporani”, au simtit ca e rost de ciupeala si-nseala neacordand decat partial aceste bonuri (6, 10, 15, max 20). Muncitorul este amenintat cu neacordarea bonului daca nu sta peste program 1-4 ore (bineinteles ca tot pentru aceeasi bani - invariabil, minimul pe economie), si este injurat mai rau decat o face Becali, este chemat sambata si duminica la munca (incalcandu-se contractul de munca ce nu prevede decat 5 zile lucratoare/ saptamana). I se fura bonurile la care are dreptul. Acestea sunt folosite de ochii lumii la premieri, in realitate sunt insusite de conducere si sunt folosite personal. Forta Morala cunoaste cazuri cand oameni care executa lucrari la sefi (zugraveli, etc.) sunt platiti cu zeci si sute de bonuri de masa.Forta Morala cere guvernului sa informeze clar prin mass-media ce drepturi au muncitorii. Iar corpul de control, daca a terminat de numarat oualele lui Nastase, sa purceada la controale serioase.
Sub deviza:” Omul cel mai sarac daruieste”, in luna august, daca va reusi sa stranga banii necesari, FM va darui pe strazi si prin alte locuri publice cate o paine celor instariti

(15)Un cantec spune: “Dac-as fi pentr-o zi presedinte/ v-as amaneta si nu m-ati prinde!”. Exista oameni care pentru bani sunt in stare de orice: isi vand organele, isi sacrifica viata. Israelul a luat masuri drastice: dinamiteaza casele atentatorilor sinucigasi pana la rude de gradul 3.
Potrivit sondajelor facute de Forta Morala, in Romania minim 80% din vilele aparute sfidator sunt pe smecherii. Lumea se intreaba cum e posibil asa ceva? S-au folosit in aproape toate cazurile muncitori fara forme legale, iar acestia vor umple maine-poimaine strazile si vor cere mila, fiindca pensii nu vor avea de unde.
Se spune: “un lucru bun numai la om bun gasesti”. FM crede ca omul cinstit este o binefacere pentru masele sarace. Un om cinstit daca da faliment cumva, isi vinde casa, vinde tot si plateste toate datoriile iar el se muta intr-o mansarda cu chirie. La noi se folosesc oamenii inca o luna, doua, trei, ii mint ca nu le-a intrat banii in banca si dispar intr-o zi, pentru a lua-o de la capat in alta parte, la fel sau altfel.
Emil Cioran intrebat pe patul de moarte: ”ce sanse are Romania?” a plecat dincolo cu neincrederea in aceasta natie blestemata pusa doar pe excrocherie si dezmat. Oamenii spun si ei ca nu ne vom face bine curand.Oamenii cinstiti, ar putea fi singura speranta a acestei tarisoare. Poate Cioran nu a aflat de ei, iar FM refuza sa creada ca suntem ”prosti, dar multi”.
In timp ce-n America firmele se-ntrec care sa aibe profit mai mare, la noi firmele merg in pierdere dar ridica vile si achizitioneaza masini luxoase. Bancile ne sfideaza cu sediile lor, fiindca nu traiesc din imprumuturi ci din taxele de la cei care platesc impozitele, cand ar fi trebuit sa execute acest serviciu gratuit.
Forta Morala solicita guvernului sa monitorizeze imbogatitii tarii.
Daca nu are oameni suficienti suntem dispusi sa ajutam voluntar verificarea gestiunii tarii incepand cu 1 dec. 1989 pana la ultimul surub
.16Visez sa dau urmatorul Comunicat:
Forta Morala aduce la cunostinta cetatenilor:
- Am verificat inregistrarile video de la Banca Nationala si confirmam ca toti sacii cu bani scosi din uz au fost distrusi in intregime si nu dusi acasa de cineva;
- Banii depusi in banci ca taxe si impozite au ajuns in intregime in bugetul statului
- Statele de plata ale bugetarilor corespund persoanelor in functie, nu exista nume fictive gen Tudor Nicolae si Nicolae Tudor, sau personae iesite la pensie ori decedate; - Posturile ocupate in sistemul bugetar au fost publicate in presa si obtinute prin concurs. Nu s-au intalnit cazuri cand anumite persoane influente sa fi facut recomandari sa fie angajate relatiile lor;
- In toate institutiile din tara oamenii intra pe usa principala si nu mai ocolesc prin dos.

Niciun comentariu: