miercuri, 28 octombrie 2009

am citit: www.sinestezie.wordpress.com

Romania

Tara tangentiala la restul lumii.
Atingem seriozitatea lucrurilor la fel ca o tangenta pe cerc, doar intr-un punct, caci in rest sunt plangeri, nemultumiri si scandaluri.
Suntem tara copy-paste! Copiem de la altii si aplicam la noi, dar nu dupa model standard, ci dupa propria placere si desfatare. Cum ai lua o reteta de bucate chinezeasca ,dar mai pui niste untura dupa moda romaneasca si niste vin dupa cea frantuzeasca.
Tara celor care vor cel mai bun dar cel mai ieftin sau gratis! Model occidentalist aplicat in comunism, patroni doritori de scalvie in randul muncitorilor. Buni chinezii astia de lucreaza in constructii la noi, domne! Li se ofera probabil mai mult decat un bol de orez precum in tara lor natala. Aici isi permit pana si carne la orez.
Se doreste a se copia tot ce este interesant. De ce nu se copiaza inteligenta? Pentru ca nu se poate! trebuie cultivata, educata si nu in cele din urma, insuflata de cunoastere.
Apele potopolui ce au sustinut arca lui Noe au spalat complet oamenii acelor vremuri de pacate. Ei ajunsesera la un sub-nivel de inferioritate bazat pe a trai mult si bine si de a se bucura de trufia corpului.
Cunoasterea si invatatura te aduc aproape de moarte, de impacarea cu sine.
Ne indreptam spre urmatorul potop insa, ca si data trecuta, nu este nimeni obligat sa ne ajute sa perpetuam valoarea umana mai departe.
Mult succes aducatorilor de ploaie. Sa aveti grija sa nu va tineti banii cash.

Niciun comentariu: